Nyolc év után végre kimondta a boldogító igent Osváth Zsolt és szerelme, Patrik. A pár szeptember 10-én kelt egybe, ami idehaza hivatalosan bejegyzett élettársi kapcsolatnak minősül.

Két helyszín is visszautasította őket, ez azonban nem szegte a kedvét Osváth Zsoltnak és kedvesének, Patriknak: a szerelmesek nyolc év után szeptember 10-én mondták ki a boldogító igent.

„Édesanyámnak – aki már nincs velünk – ezen a napon van a születésnapja, ráadásul rengeteg barátunk van a színházi, zenei és televíziós világból, akiknek a szombat munkanap... ez is hozzájárult a döntésünkhöz, hogy vasárnap tartsuk az esküvőt” – mesélte a nagy napról a Blikknek Osváth Zsolt. „A magyar törvények szerint persze a miénk egy bejegyzett élettársi kapcsolat lehet, ami szinte a házassággal azonos jogokat biztosít, de számunkra a nagybetűs esküvő volt, méghozzá a sírós fajtából. Mindenki elérzékenyült, és természetesen mi sem bírtuk ki könnyek nélkül. Engem a nagymamám vezetett az anyakönyvvezetőhöz, míg Patrikot az édesapja, mert egyikünk édesanyja sem él már. Ezt a rövid utat könnyezve tettük meg” – emlékezett vissza a youtuber, aki azt is elárulta: mielőtt megtalálták volna a tökéletes helyszínt, kétszer is elutasították őket, amikor megtudták, hogy meleg esküvőt terveznek.

„Nem tagadom, ez nagyon rosszul esett, de addig kerestünk, amíg meg nem találtuk a tökéletes helyszínt. Az egész esküvő olyan volt, mint egy álom, minden úgy történt, ahogyan elterveztük. Három dologban teljesen biztosak voltunk: az egyik, hogy a bevonuló zenénket Vásáry André énekli majd; a második, hogy a Margaret Island zenél a lagziban, a harmadik pedig, hogy Kiss Márk tervezi a ruhánkat.”

Patrik egy hófehér overált viselt, amelyhez zakó és palást társult, Zsolt pedig ezüsttel átszőtt, fekete öltönyt vett fel a szertartásra. Esküvői tánc helyett a levegőben lógva adtak elő a nagyérdeműnek.

„Egyeztettem Vincze Tünde légtornásszal és a táncos Gomez Martinsszal, így született meg a performansz, amit végül előadtunk. Az életünket táncoltuk el, a megismerkedésünket, a ValóVilágot, a nehézségeket, az étterem megszületését, sőt a majdani gyerekünket is beleszőttük. [...] A végén mindketten a levegőbe emelkedtünk” – mesélte Osváth Zsolt, aki a szerelmével együtt saját fogadalmat fogalmazott meg. Az esküvő után Londonba készülnek amolyan „előzetes” nászútra, de később egy álomutazást is szeretnének leszervezni. Fontos jövőbeni terveik közé tartozik az örökbefogadás is, amit bár a magyar törvények egyelőre nem tesznek lehetővé, elmondásuk szerint mindenképp keresnek rá módot, hogy családot alapíthassanak.

Az esküvőről készült képeket ide kattintva tekintheti meg.

(Borítókép: Osváth Zsolt és szerelme, Patrik.)