Esztergályos Cecília művészi tehetségét a kerámiában és festészetben is megmutatja, miközben mély érzelmekről és életfilozófiájáról is vall.

Esztergályos Cecília

Miközben a művésznő a színészetben elért sikereiről ismert, a képzőművészetben is rendkívül tehetséges.

Úgy éreztem, ki kell hoznom magamból még azt, ami bennem rejlik tehetség”

– mondta a színésznő, aki 23 éve a kerámiázás és 17 éve a festészet szerelmese.

A Mokka közönsége számára bemutatta alkotásait, köztük családtagjai és színész kollégái portréit. A művész az alkotás során tapasztalt érzelmekről is beszélt:

Ha kifejezzük érzéseinket ilyen formában, kevésbé fáj az élet terhe.”

Esztergályos Cecília kiállítása a Herendi Manufaktúra támogatásával a közeljövőben kerül megrendezésre.

Wolf András

A hazánkban is jól ismert sztárséf egy vonaton, utazás közben mutatta be főzőtudományát, és ezzel a különleges bemutatóval vett részt Erdély gasztronómiai fesztiválján, a Taste of Transylvania eseményen.

Számomra ez a fesztivál a lecsendesedésről, a nyugalomról, a gondolatokról szól”

– mondta Wolf András az Erdélyben eltöltött néhány nap során.

A rendezvény második évében a helyi alapanyagokból készült ételek voltak a középpontban, és a szervezők az őseink hagyományos életmódjának bemutatását célozták meg. 

Wolf András sztárséf az odafelé vezető úton egy vonaton főzött, ezzel a mutatvánnyal ráirányítva a figyelmet arra, hogy a gasztronómia nem csak a konyhában, de szokatlan helyeken is megállja a helyét:

Eddig erre még sosem vetemedtem, csupán ennyi kell: egy kés, egy deszka és valami, ami meleget ad.”

Krausz Gábor

A Séfek Séfe műsorában nem ritkák az intenzív pillanatok, és az új adás sem volt ez alól kivétel. Amikor a versenyzők, Roland és Tücsi, egy olyan szituációba keveredtek, amelyben a játékszabályokat látszólag áthágták, Krausz Gábor, a műsor egyik sztárséfe, nem hagyta ezt szó nélkül.

Rolandnak már eleve nehezített feladata volt, hogy csak egy kézzel főzhetett. Ennek ellenére megpróbált segíteni Tücsinek, amivel a verseny szabályait megsértette. Krausz Gábor ezt azonnal észrevette és közbelépett, hangsúlyozva a történtek komolyságát.

A nézők kíváncsian várhatják a következő epizódokat, hogy megtudják, a zsűri és a többi versenyző hogyan reagál Roland döntésére. Egy biztos: az elkövetkezendő részek is tartogatnak meglepetéseket.

(Borítókép: Esztergályos Cecília. Fotó: Vasvári Tamás/MTI)