A monarchia hívei az uralkodó duzzadt ujjai, és kézfeje miatt aggódnak. Egy szakértő elárulta, hogy milyen betegségek húzódhatnak meg a háttérben.

A királyi család jóakarói már eddig is aggódtak Károly királyért jellegzetes, duzzadt „kolbászujjai” miatt – viccesen maga is emlegetni szokta puffadt ujjait.

A király franciaországi látogatása során a szokásosnál is nagyobbra dagadt a kézfeje, ami aggodalmat keltett a rajongókban.

A látogatás alkalmával Károly király találkozott Emannuel Macron francia elnökkel is, sőt pohárköszöntőt is mondott. Az eseményről készült fotókon viszont mindenkinek feltűnt, hogy az uralkodó keze élénkvörös és különösen duzzadt.

A Daily Mail Chun Tang háziorvost kérdezte meg a király rendellenes duzzanatáról a kézfején. A manchesteri Pall Mall Medical orvosi igazgatója szerint számos oka lehet a megdagadt kezeknek.

„A puffadt kéz gyakran a vízvisszatartás tünete, amelyet számos egészségügyi állapot okozhat. Ez az állapot gyulladás miatt alakul ki, és

ízületi gyulladás, többszörös bakteriális fertőzés vagy akár TBC következménye is lehet

– magyarázta el az orvos, aki így folytatta: „Az egyéb lehetőségek közé tartozik a magas sószint, az allergiás reakciók, a gyógyszeres mellékhatások, a sérülések és az autoimmun betegségek” – tette hozzá Tang. 

Az orvosi kifejezéssel daktilitisznek nevezett állapot a kéz- és lábujjakat érintő súlyos duzzanat, amelyet a király úgy tűnik, meglehetősen könnyelműen kezel.

(Borítókép: III. Károly. Fotó: Pool/Getty)