Kerekedő dombocskák, formás fokhagymagerezdek: a világsztárok sosem restek többet mutatni a kelleténél, vonatkozzon ez a dekoltázsukra vagy épp a hátsó felükre. Alábbi összeállításunkban összeszedtük a hírességek legütősebb popsivillantásait. Íme!

Kim Kardashian

Kim Kardashian feneke 2014-ben lett világhírű, miután a Paper magazin téli számának borítóján díszelgett. Akkor még senki sem gondolta, de a fotó valóságos cunamit indított és attól a ponttól kezdve egyre többen szerettek volna a testükhöz képest aránytalanul nagy hátsó fertállyal rendelkezni. A fenékimplantátumok népszerűsége is ennek a fotónak a megjelenését követően kezdett nőni, holott maga Kim Kardashian sosem tetetett be magának implantátumot. Ezt a Keeping Up With the Kardashians című valóságműsor egy 2011-es epizódjában röntgenfelvétellel bizonyította.

Az egész világ kételkedett bennem – ez a legjobb dolog, amit tehettem.

Ennél merészebb fotó is készült a magazinba, azon Kim Kardashian csupasz feneke látható. Ezt a felvételt ide kattintva tudja megtekinteni.

Sofia Vergara

A Modern család című sorozat sztárja esetében a legtöbbeknek a színésznő méretes keblei szúrnak szemet, a feneke pedig – bánatára – háttérbe szorul.

„Elmondok neked valamit. Engem mindig a melleimről ismertek, de ez igazán dühítő, mivel a fenekem is nagyszerű!” – kérte ki magának Sofia Vergara egy, a Women's Healthnek adott interjújában.

Khloe Kardashian 

A Kardashian-lány nőtagjait úgy tűnik, természetesen kerek idomokkal áldotta meg a jóisten. Amikor 2014-ben a nővéréhez hasonlóan őt is megvádolták azzal, hogy fenékimplantátuma van, a következőt nyilatkozta:

„Sajnálom, ha csalódást okozok, de nekem mindig is volt se**em. Tudom, hogy sokkal mókásabb ennek az ellenkezőjét hinni, amit igazából bóknak veszek, hiszen napról napra kinyírom magam érte az edzőteremben.”

Nicki Minaj 

Nicki Minaj-t évekig azzal vádolták, hogy fenékbetétet visel, majd rácáfolva a rosszízű pletykákra, egy videóklipben mutatta meg pőre idomait. Az Anaconda című számának 2014-ben debütált klipjében több szemszögből is szemügyre vehetjük az énekesnő fenekét.

„Nem bánom, ha erről kérdeznek, sem ha elvarázsolja őket a látvány. Ez teljesen rendben van. Úgy értem, nem ez határoz meg engem. Tudod, ha a férfiak a borbélynál a fenekemről beszélnek, az már önmagában elég beszédes. És pont ezt fogják tenni” – nyilatkozta Minaj még a klip elkészülte előtt, 2011-ben. A három évvel később debütáló Anaconda refrénje pedig megint csak beszédes:

Ó istenem, nézd a fenekét!

Rihanna

A barbadosi énekesnő ugyancsak formás fenékkel bír, ugyanakkor saját magával sosem volt elégedett. 2012-ben egy, a Harper's Bazaarnak adott interjúban úgy fogalmazott:

„Hiányzik a se**em. Egyszerűen eltűnt. Szükségem van egy fenékre. Van rá egy ötletem, de jelenleg az sem érne fel a teljes potenciáljához. Vissza akarom kapni a régi vonalaimat!” – hangoztatta az énekesnő vagy éven át. Azóta úgy tűnik, visszanyerte az idomait, pedig időközben két gyermeket is kihordott. Bár őt is támadták azzal, hogy implantátumot rakatott be, erre egyelőre nincs bizonyíték és Rihanna is cáfol.

Beyoncé

Beyoncé egy külön szót alkotott a kívánatos, formás fenekű nőkre, amikor 2010-ben kiadta Bootylicious című számát. Az énekesnő többször is példaként szolgált az általa kreált kifejezésre.

„Nem vagyok rá büszke... Valóban én írtam a dalt, de azt kívánom, bárcsak lett volna egy másik szó, amit használhattam volna, hogyha találok rá élő kifejezést a szótárban” – vallotta meg Beyoncé.

Jennifer Lopez

A Puerto Ricó-i származású énekesnő ugyancsak azok közé a hírességek közé tartozik, akinek a feneként minden alkalommal megcsodálják a színpadon. Jennifer Lopez egy 2014-es interjúban azonban azt mondta, nem igazán érti ezt a lelkesedést a hátsó fertálya körül.

„Ez Hollywoodban talán újdonság, de számunkra, akik felnőttünk, ahol felnőttünk, ez sosem volt nagy dolog. Egészen fiatalkorom óta a családom úgy van vele, hogy »Jennifernek nagy feneke van«. Ezen a területen megáldott a jóisten" – fogalmazott.

Lady Gaga

Lady Gaga akkor villantotta a leghatalmasabbat, amikor a 2013-as MTV Video Music Awardson egy úgynevezett G-string tangában adta elő az Applause című számát. A bikiniből az egész feneke kilátszott. Később, 2014-ben egy a The Graham Norton Showban megosztotta, hogy az édesanyja nem ezen akadt ki a legjobban, hanem amikor orrpiercinget csináltatott.

Azt kérdeztem tőle: »anya, ez most komoly? Minden magazinban meztelenül pózolok! 2007 óta folyamatosan közszemlére teszem a fenekemet!«” – nevetett az énekesnő.

Christina Aguilera

Christina Aguilera sosem szégyellte a testét, ám a szülés után még büszkébb az idomaira.

„Igazság szerint számomra mindig az jelentett kihívást, hogy túl vékony voltam, szóval egyszerűen imádom, hogy most van fenekem. Ha meg tudsz érte dolgozni és meg is tudod tartani, akkor ragyogni fogsz az önbizalomban” – mutatott rá egy, a Lucky magazinnak adott 2012-es interjújában az énekesnő.

Amber Rose

Amber Rose amerikai modellről szinte egyetlen olyan felvételt sem találni, ahol ne pucsítana a kamerába. A 39 éves médiaszemélyiség és rapper kifejezetten büszke a testére, épp ezért előszeretettel posztol magáról hiányos öltözékben készült felvételeket. Egy, az alábbihoz hasonló kép megosztásakor többek között kiemelte a #BeautifulBabiesGiveYouBeautifulDimples hashtaget 2015-ben, ezzel arra utalva, hogy az első terhességének köszönheti még markánsabb idomait. Az első fia, Sebastian Taylor Thomazt 2012-ben született az amerikai rappertől, a Wiz Khalifa művésznéven ismert Cameron Jibril Thomaztól.

(Borítókép: Nicki Minaj. Fotó: Getty Images)