Hírösszefoglalónkban még: Janza Kata őszintén vallott párkapcsolatáról, újra rátalált a szerelem, Gregor Bernadett kitálalt Koncz Gáborral való kapcsolatáról.

Agárdi Szilvia

Az énekesnő és kedvese, Gergő idén júliusban fogadtak egymásnak örök hűséget, azonban csak most sikerült eljutniuk nászútra – írta meg a Bors. A gerle pár Mallorcára utazott, ahonnan több képet és videót is megosztottak már, azonban az egyik kiverte a biztosítékot néhány rajongónál. A látássérült énekesnek régóta vágya volt, hogy megsimogathasson egy delfint, amire most lehetősége is adódott egy delfináriumban. Igen ám, csakhogy egyre gyakoribb az a vélemény, miszerint ezeket a rendkívül intelligens állatokat nem szabadna fogságban tartani.

„Soha nem mennék ilyen helyre, az összes ilyet bezáratnám, ezek a gyönyörű állatok nem ezért jöttek a világra” – írta egy kommentelő. 

„Te hazamehetsz. Ők nem. Nézd meg az Öböl című dokumentumfilmet!” – válaszolta egy másik hozzászóló. 

@szilviaagardi Különleges volt… 🐬❤️ #tiktoktips #trendingvideo #delphine #blind #fyp #nekedbe ♬ eredeti hang - Agárdi Szilvia

Ezért nem szabadna fogságban tartani a delfineket

A delfinek a szabadban naponta több száz kilométert úsznak, ezt a mozgásigényüket nem fedezi a medencében való úszkálás. A fertőtlenítőszeres víztől szemgyulladást kaphatnak, akár el is veszíthetik látásukat. Az emberi kézen megtalálható baktériumok miatt makacs bőrbetegségek alakulhatnak ki náluk. Ezek az állatok rendkívül intelligensek, meg tudják különböztetni barátaikat, családjukat és velük együtt élik le az egész életüket, ami a szabadban akár 50-60 év is lehet. A fogságba került delfinek jóval kevesebb ideig élnek, átlagosan 10-15 évvel hamarabb elpusztulnak, mint a szabadon élő társaik. A delfinshow-kon többnyire azért hajtják végre a feladatokat, mivel csak ebben az esetben kaphatnak élelmet. Mivel a delfinek mély érzésekkel bíró élőlények, ezen körülmények között hajlamosak az öngyilkosságra is.

Janza Kata

Miután Pesák Ádámmal szakítottak a népszerű színésznő az ötvenhez közel kilátástalannak érezte a helyzetét. Nem segített az sem, hogy a színházban sem találták meg azok a szerepek, amelyeket addig rendre megkapott. Janza Kata a Nők Lapjának mesélt az utóbbi évek párkapcsolati nehézségeiről, valamint arról, hogy ismét rátalált a szerelem. 

„Amikor hét évvel ezelőtt megismertem ezt a nálam huszonkét esztendővel fiatalabb pályakezdőt, tudtam, hogy ennek a kapcsolatnak nem lehet jövője. Egyszer úgyis továbbáll. Aztán szépen lassan elhittem, hogy együtt maradhatunk. Szívvel-lélekkel hittem kettőnkben, és akkor hirtelen...

Az ötvenedik születésnapomon ott álltam egyedül, sebzetten”

– mondta Janza, akire a csalódás óta ismét rátalált a szerelem. 

Nemrég újra rám talált a szerelem

– újságolta titokzatosan a színésznő. 

Gregor Bernadett

A színésznő hozzávetőleg 17 éve veszítette el szeretett édesapját, akinek hiányát a mai napig érzi. Gregor szerint azonban nem maradt egyedül miután apja elhunyt: Koncz Gábor volt az, aki mindenben támogatta őt a családi tragédia után.

„A vele való próbafolyamat felér néhány év kurzussal az egyetemen.

Nekem ő nagyon sokszor pótolta az édesapámat az életemben.

Bizonyos élethelyzetekben, amikor szükségem lett volna két bölcs szóra, hozzá mindig bizalommal fordulhattam” – mondta a színésznő, aki hozzátette, hogy azóta is tartják a kapcsolatot.

„Gábor istenien főz! Na, hát még ez is: szegény apukám is milyen jókat főzött... és Gábor is. Mindig küldi a szarvaskolbászt a kisfiamnak, aki imádja. Ő maga füstöli a kertjében. Azt hiszem, mi családtagok lettünk egymásnak” – nyilatkozta Gregor a Storynak.

Schobert Norbi

Már korábban is mesélt a barátnőjéről, Petráról ifj. Schobert Norbi, ám most először mutatkozott közös fotón vele a sztárcsemete. A Blikk szúrta ki, hogy Rubint Réka családi összejövetelről készült fotóján többek között Norbika új barátnője is látható. A kép ide kattintva látható. 

„Nemrég egy osztálykirándulásom helyszínére érkezett a tánccsapatával; neki hamarabb leesett a tantusz, hogy ki vagyok, de utána nekem is felcsillant a szemem. Ezt követően elhívtam Petrát randizni, és rájöttünk, mennyire passzolunk egymáshoz. Ő komoly versenytáncos, így a mozgás szeretete és a kitartás közös vonás bennünk. Biztos vagyok benne, hogy a találkozásunk sorsszerű, vagy ahogy anyukám mondja: »véletlenek nincsenek. Minden okkal történik!«” – mesélte párkapcsolatáról a Hot! magazinnak

(Borítókép: Agárdi Szilvia. Fotó: Trenka Attila/Index)