Fényűző luxusvillák, márkás holmik, glamour és több millió ember szeretete: általában így képzeljük el a hírességek gondtalan életét, amelyben nem szenvednek hiányt semmiben. Akadnak azonban olyanok, akik teljesen a nulláról kezdték, a világhírnév előtt pedig teljesen mással, pontosabban takarítással keresték meg a kenyérre valót. Cikkünkben öt ilyen világsztárt mutatunk!

Vörös szőnyegen vonulnak, pletykalapok írnak róluk, a legújabb trendek szerint öltözködnek és fényűző villákban élek: ők azok a hírességek, akiknek az életét képesek vagyunk napról napra követni, hiszen népszerű filmek főszereplői vagy éppen a kedvenc dalaink előadói. Többen közülük eleve előnyös helyzetből indulnak, róluk egy korábbi cikkünkben írtunk bővebben. Akadnak azonban olyanok is, akiknek kifejezetten meg kellett dolgozniuk azért, hogy sikert érjenek el. Az odáig vezető úton a kétkezi munka sem volt büdös a számukra, az alább bemutatott világsztárok például takarítással keresték a kenyerüket.

Matthew McConaughey

Az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színász még cserediákként töltött pár évet Ausztráliában, ahol csirkeól takarítással és mosogatással keresett pénzt. Ezek után érthető, hogy miért tartják McConaughey-t az egyik legjózanabb Hollywood-i hírességnek, aki két lábbal jár a földön.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher ma az egész világon elismert színészként, producerként, vállalkozóként, illetve kockázati tőkebefektetőként keresi a kenyerét. 2017-től kezdve eddig öt startup vállalkozásba invesztált, ám az egyetemi évek során ő is felmosórongyot ragadott: nem akárhol, a Pepsi-gyárban, éjszakai műszakban takarította fel a chips és másféle törmelékeket a munkások után, hogy el tudja tartani magát.

Sean Connery

Mielőtt 1962-ben elsőként vette volna fel James Bond szerepét, temérdek mellékszerepben láthattuk, ám sok szokatlan munkát is elvállalt, hogy meg tudjon élni. Voltak idők, amikor tejesemberként dolgozott a skót fővárosban, Edinburgh, valamint vizimentőként is tevékenykedett. Egy időben édesanyja nyomdokaiba lépve takarítói munkákat vállalt, ám sokkal hátborzongatóbb formában: egy interjú szerint koporsókat pucolt.

Stephen King

Mielőtt világhírű horroríró lett és a regényeiből kasszasiker filmeket rendeztek volna, a „Horror Királya” egy iskola gondnokaként dolgozott. Saját bevallása szerint ugyanakkor a rajongók ezeknek az éveknek köszönhetik a legismertebb műveit, ugyanis rengeteg ötlete született az intézmény falai között.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston a Jóbarátok című sorozatban játszott karakterével vált világszinten ismertté. Mielőtt azonban befutott volna, telemarketingesként dolgozott, illetve gyerekként vécéket súrolt, hogy megkeresse a zsebpénzét. A színésznő erről a két munkáról egy alkalommal úgy nyilatkozott, hogy sokkal jobban értett a vécépucoláshoz, mint az üdülési jogok értékesítéséhez.

(Borítókép: Jennifer Aniston és Matthew McConaughey. Fotó: Getty Images)