A kolumbiai énekesnőnek már korábban is meggyűlt a baja a spanyol adóhatóságokkal, azonban most egy újabb, 14 millió dolláros adóssági ügyben is a bíróság elé kell állnia.

Shakirát a spanyol hatóságok immáron másodjára vádolták meg adócsalással.

A bíróság szerint az énekesnő 2018-ban 6,7 millió euró, azaz több mint 2,5 milliárd forint be nem fizetett adóval fosztotta ki a spanyol államot, miután nem vallott be több millió eurónyi előleget, amelyet az El Dorado című turnéjáért kapott. A második eljárást idén júliusában indítottak meg a spanyol hatóságok, aminek részleteinek nyilvánosságra hozatala után a Robb Report számolt be részletesen az esetről, bár az énekesnő és jogi csapata állítólag még nem értesült a vádakról.

Az eljárásban új vizsgálatot indítanak az énekesnő korábbi adócsalási ügyében is. A vádak alapja az, hogy Shakira 2012 és 2014 között nem fizetett jövedelemadót, annak ellenére, hogy az időszakban az énekesnő minden évben több mint fél évet Spanyolországban töltött, annak ellenére, hogy a Bahamákat jelölte meg lakóhelyeként. Ez azért probléma, mert a spanyol adótörvények előírják, hogy aki hat hónapnál tovább él az országban, az rezidensnek minősül, és adót kell fizetnie. A sztár azonban tagadja ezeket a vádakat.

Mindent kifizettem, amivel állításuk szerint tartoztam, még mielőtt pert indítottak volna. Szóval a mai naptól kezdve nullával tartozom nekik”

– nyilatkozta az énekesnő.

„Köztudott, hogy a spanyol adóhatóság nemcsak a hozzám hasonló hírességekkel teszi ezt gyakran, hanem a civil adófizetőkkel is igazságtalanul bánnak. Ez az ő stílusuk. De bízom benne, hogy elég bizonyítékom van az ügyem alátámasztására, és győz az igazság” – tette hozzá.

(RobbReport)

(Borítókép: Shakira. Fotó: GettyImages)