Október elsején ünnepli 78. születésnapját a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, aki ennek apropóján mesélt az életéről.

Molnár Piroska elmondta, hogy egy pillanatra sem áll meg, hiszen rengeteg munkája van, de már érzi, hogy közeledik a nyolcvanhoz, így egyre nehezebben tudja tenni a dolgát.

Az ember ilyenkor már azt sem tudja, lesz-e holnap vagy holnapután.

Túl egy térd- és szívműtéten, beépített pacemakerrel már nem nagyon ugrálhatok” – magyarázta a művésznő.

„De azt büszkén mondhatom: miattam még egyetlen előadás sem maradt el” – nyilatkozta a Blikknek Molnár Piroska, aki jelenleg nyolc darabban játszik: négyben a Tháliában, háromban a Rózsavölgyi Szalonban, egyben pedig az Orlai Produkcióban.

A színésznő a színpadi darabok mellett túl van egy film forgatáson is, amelyben Vilmányi Benett-tel játszott együtt és jövőre kerül a mozikban.

Teszem a dolgom, de már egyre kevesebb élvezetet találok benne.

Igaz, nem nekem kell ezt élvezni, hanem a közönségnek. Néha már nyűg a hajnali felvételeken részt venni, megerőltető próbákat letudni. De végül is ez az életem, a színjátszás” – mondta Molnár Piroska a Blikknek.

Az interjúból az is kiderült, hogy színművésznő a születésnapját a családtagjaival ünnepli, akikkel szalonnát fognak sütni, ugyanis ez volt Molnár Piroska egyetlen kérése.

(Blikk)

(Borítókép: Molnár Piroska. Fotó: Mohai Balázs/MTI)