Elképesztő, de már 48 éve, hogy elindult világhódító útjára a legendás sorozat.

A Starsky és Hutch című sorozatot eredetileg 1975 és 1979 között sugározták. A négy évad alatt pedig összesen 93 epizód készült el.

A történet szerint a két címszereplő, a kemény és ösztöneire hallgató Starsky és a nála valamivel finomabb Hutch Dél-Kaliforniában üldözte a bűnt egy akkoriban igen menőnek számító Ford Gran Torinóval.

A szőke Hutchot David Soul alakította, amíg Starsky bőrébe Paul Michael Glaser bújt, akik sokat változtak az első epizód felvétele óta eltelt közel 50 évben.

Paul Michael Glaser a legendás sorozat után – egy két felejthető alakítást leszámítva – eltűnt a képernyőkről és a filmvásznakról, ugyanis úgy döntött, hogy a kamera másik oldalán próbál szerencsét. Ez sokaknak nem okozott meglepetést, ugyanis már a Starsky és Hutchban is rendezett epizódokat, majd 1987-ben elkészítette legismertebb filmjét, a Menekülő embert Arnold Schwarzeneggerrel a főszerepben. Végül aztán 2001-ben ismét visszatért a kamera elé és szerepelt a Harmadik műszak című sorozatban, majd játszott a gyilkos elmékben, a Gyilkos számokban és a Mentalistában is.

David Soul is kihagyott egy rövid időszakot a Starsky és Hutch után, de ő már a 80-as években visszatért a televízióképernyőkre. Legutóbbi munkája a Mocsok című film volt, de ő is számos sorozatban szerepelt, köztük a Gyilkos sorokban, a Robin Hoodban, a Holby Városi Kórházban és a Lewisban. A színészkedés mellett zenészként is jelentős karriert futott be és 1976 és 1997 között öt lemeze is megjelent.

A két legendás színészt láthattuk együtt 2004-ben, amikor filmet készítettek a Starsky és Hutchból Ben Stiller és Owen Wilson főszereplésével, de az eredeti karaktereket játszó színészek is feltűntek a filmben és a vörösszőnyegen is.

Ezt követően 2012-ben is láthattuk őket együtt, amikor rész vettek a Hollywood Show-n. Később 2017-ben a Globe magazin már David Soul halálhírét keltette, ugyanis napvilágra került egy fotó, amin a színész kerekesszékben ül és egykori társa, Paul Michael Glaser segít neki.

A két nyolcvanéves színész azonban köszönik, jól vannak. David Soul saját honlapot is üzemeltet, ahol számos friss fotót is találhatunk róla.

Paul Michael Glaser pedig viszonylag aktív Instagrammon és a művészetben leli a legtöbb örömét.

(Borítókép: Jelenet a Starsky és Hutch című sorozatból. Fotó: GettyImages)