Ma este 20 órakor debütál a VIASAT 3-on a Szingli vagy svindli című társkereső, amelynek főszereplője nem más, mint Tápai Szabina testvére, Tápai Andrea, aki 21 évig volt profi kézilabdázó, jelenleg pedig személyi edzőként dolgozik saját szalonjában. A Velvettel készült interjúban testvére, Tápai Szabina válása kapcsán is nyilatkozott.

A Szingli vagy svindli a Make Love, Fake Love című brit formátum hazai verziója, amely nem egy átlagos társkereső, ugyanis a Liptai Claudia műsorvezetésével elstartoló műsorban. Tápai Andi egy csapat férfival költözik be egy villába, hogy megtalálja a szerelmet, és vele együtt elvigye a 20 milliós fődíjat. Vigyáznia kell azonban, ugyanis a hódítok egy része hazudik, és titokban már foglalt a szívük. A svindlerek barátnői – akik távolról figyelhetik az eseményeket – zöld utat adnak párjuknak a csábításra, abban a reményben, hogy a párjaik átverhetik Andit, hiszen, ha a végén egy olyan férfit választ, akiről tévesen hitte, hogy szingli, akkor a srác és a párja nyeri a pénzt, az exsportoló pedig üres kézzel mehet haza. Ha viszont egy szingli marad a végén, akkor Andi és a választottja viszik haza közösen a 20 milliót.

Miért vállaltad el a műsorban való szereplést? A szerelmet keresed, vagy inkább a játék és a fődíj miatt érezted azt, hogy belevágsz? 

Úgy gondoltam, hogy megfelelő alany lennék erre a szerepre. 36 éves vagyok, vannak tapasztalataim párkapcsolatok terén és készen álltam arra, hogy kilépjek a komfortzónámból. A műsor koncepciója is nagyon tetszett, ugyanis teljesen különbözik azoktól a társkereső műsoroktól, amelyeket eddig megszokhattunk. Azt gondoltam, hogy ebből egy igazán érdekes és izgalmas dolgot lehet kihozni, aminek megalkotásában én is szívesen részt vennék. Ráadásul kíváncsi voltam arra is, hogy milyen új embereket ismerhetek meg és milyen új élményekben lehet részem.

Hol próbálkoztál a műsor előtt a párkereséssel? Kipróbáltál társkereső applikációkat?

Sosem próbálkoztam ilyen alkalmazásokkal, nekem valahogy mindig az élet hozta a kapcsolataimat.

Mi alapján válogatsz a való életben a férfiak között?

A külső nekem soha nem számított. Volt már vékony, duci és kigyúrt párom is. Azt szeretem, ha valaki okos, meg tud nevettetni és jókat tudunk beszélgetni. Valóban csak a belső értékekre figyelek és arra, hogy közös legyen az értékrendünk.

Ezek a szempontok játszottak szerepet a műsorban is?

Elsősorban igen, de ugye a Szingli vagy svindli pont arról szól, hogy vannak, akik meg akarnak téveszteni, úgyhogy nem volt olyan könnyű dolgom, mint ahogyan azt elsőre gondoltam volna. Nem hagyatkozhattam csak a belső megérzéseimre, különösen azért nem, mert én túlzottan megbízom az emberekben.

A hiszékenység nem előny ebben a műsorban. Nem is tartod magad jó emberismerőnek?

Nem. Mindenkinek elhiszek mindent, mert nem feltételezem, hogy hazudni akarnának nekem, így elhiszem azt a képet is, amit mások mutatnak magukról. Persze itt a műsorban más volt a helyzet, mert tudtam, hogy vannak, akiknek az a célja, hogy átverjenek. Vannak azonban tapasztalataim férfiakkal, ismerek egy két praktikát, amit be szoktak vetni.

Mivel tudod magadról, hogy hiszékeny vagy, próbáltál készülni ellene? Volt taktikád arra, hogyan szúrd ki a hazugságokat?

Nem feltétlenül azért, hogy a műsorra készüljek, de alapból is nagyon érdekel a metakommunikáció, úgyhogy sokat olvastam erről már korábban is. Nem tartom magam nagy zseninek a témában, de azt tudom, hogy mondani bárki mondhat bármit, azonban egy-egy reakció vagy pillantás többet mondhat ezer szónál, így ezekre a kis jelekre próbáltam figyelni.

A testvéred, Tápai Szabina minden adás után a Szingli vagy svindli KibeszÉLŐ című háttérműsorban elemzi majd a játékban látottakat és a te viselkedésedet is. A való életben, amikor még fiatalabbak voltatok, mennyire szólt bele a társkeresésedbe? Felügyelte a fiúkat, akiket hazavittél?

Természetesen mindig figyelt arra, hogy kivel vagyok éppen. Sőt mindig őszintén elmondta a véleményét mindenkiről, akkor is, ha az éppen nem volt a legpozitívabb. Rendszeresen adott tanácsokat is, de én elég makacs vagyok és sosem hallgattam rá. Ez most jól jött, hiszen a műsorban magamra voltam utalva.

Pont a beszélgetésünk előtti napon adott interjút a testvéred exférje, Kucsera Gábor a válás utáni nehézségeiről. Milyen érzéseid vannak azzal kapcsolatban, hogy kevesebb mint egy évvel a testvéred válása után te pont egy társkereső műsorban tűnsz fel?

Azt gondolom, hogy mindenki a maga útját járja. Attól, hogy vannak kapcsolatok a világban, amik véget érnek, én még hiszek a szerelemben. Sőt a testvérem kifejezetten támogatott és biztattatott arra, hogy fogadjam el a felkérést, mert úgy gondolta, hogy ez egy nekem való műsor lenne.

Ez azt jelenti, hogy már ő is jól van és nem feszélyezi a társkeresés kérdésköre?

Szerencsére jól van es külön öröm számomra, hogy jó viszonyt ápolnak Gáborral és megértésben, közösen nevelik a gyermekeiket.

Térjünk vissza a műsorra: a forgatásokon ott volt melletted Liptai Claudia, ő milyen szerepet játszott, tudott segíteni?

Claudiával az első pillanattól kezdve remek volt az összhang köztünk. Már rögtön a forgatás elején adott nekem tippeket, és a teljes műsor ideje alatt folyamatosan tanácsokkal látott el. A nehéz pillanatokban is ott volt mellettem, megvigasztalt, ha arra volt szükség és támogatott a döntéseimben. Jó volt, hogy támaszkodhatok rá, mert senki másban nem bízhattam meg teljesen. Sajnos nem lehetett mindig mellettem, de hatalmas élmény volt, hogy együtt dolgozhattunk. Nagyon nagy rajongója vagyok!

Most, hogy véget értek a forgatások, hogy tekintesz vissza a műsorra? Ismét belevágnál?

Kérdés nélkül. Bár számítottam rá, hogy izgalmas tapasztalatokat szerzek majd a forgatások során, rengeteg érdekes embert ismerek meg és hogy a személyiségem is sokat fejlődhet, sokkal többet adott a műsor, mint amire eleinte gondoltam. Hatalmas élmény volt.

Úgyis belevágnál, ha más lenne a szereposztás és neked kellene beküldened a párodat, hogy csábítson el valakit?

Semmiképpen sem. Úgy gondolom, hogy óriási bizalom és stabilitás kell ahhoz, hogy egy páros bevállaljon egy kihívást. Persze ez az ő dolguk, és pont az adta meg a műsor sava-borsát, hogy ők elindultak egy ilyen megmérettetésen a fődíj reményében, de én erre nem lennék képes. Fordított esetben sem, tehát én se mennék be „elcsábítani” valakit, miközben tudom, hogy kapcsolatban vagyok.

(Borítókép: Tápai Andi. Fotó: Viasat3)