Michael Jordan, akit a kosárlabda-pályákról ismer az egész világ, most újabb fantasztikus mérföldkőhöz érkezett: ő az első sportoló, aki bekerült a Forbes 400 leggazdagabb amerikaiak rangsorába!

Már az NBA-ben eltöltött idő alatt is csodálatos összegeket gyűjtött be – körülbelül 94 milliárd forintot (94 millió dollárt) –, de az igazi vagyonát nem a pályán, hanem a szponzorációs szerződésekből szedte össze. Gondoljunk csak a Nike-ra, a McDonald's-ra, a Gatorade-re vagy a Haness-re. Ezeknek a brandeknek köszönheti milliárdos vagyonát. Valószínűleg sokan emlékeznek még arra is, amikor 1997-ben és 1998-ban ő volt a liga legjobban fizetett játékosa.

De a legnagyobb dobása mégis most jött: az NBA 27. legértékesebb csapatának, a Charlotte Hornetsnek az eladásával ugyanis a vagyonát közel 1,1 billió forintra (3 milliárd dollárra) pumpálta fel! Ezzel nemcsak a Forbes listájára került fel, de egyfajta úttörővé is vált a sportolók világában. 

És bár ő volt az első, aki átlépte a bűvös dollármilliárdos határt 2014-ben, azóta már LeBron James és Tiger Woods is csatlakozott hozzá. De a Forbes lista szerint nem ők az egyetlenek, akik ilyen elképesztő összeggel büszkélkedhetnek:

Cristiano Ronaldo (453,28 milliárd forint), Lionel Messi (421,55 milliárd forint), Roger Federer (399,93 milliárd forint) és Floyd Mayweather (396,16 milliárd forint) is hamarosan bekerülhetnek ezen exkluzív klub tagjai közé!

(Forrás: HVG)

(Borítókép: Michael Jordan. Fotó: Getty Images)