Az október sok film rajongó számra a horrorfilmekről szól. Ha viszont nem csak a képernyőn keresztül nézné meg a legendás helyszíneket, akkor most mutatunk 4 olyan forgatási helyszínt, amit a való életben is megnézhetünk.

Péntek 13 (1980)

A legendássá vált film forgatásához a stáb New Jersey-be, egészen pontosan a Hardwick településénél található No-Be-Bo-Sco kempingbe utazott. Természetesen a kemping neve egy rövidítés, amit a North Bergen Boy Scouts-ból, azaz Észak-bergeni cserkészfiúk névből fakad.

A helyszínen rendszeresen tartanak vezetett túrákat 2011 óta a rajongók számára, de érdemes előre foglalni, ugyanis rendre maximális létszámmal indulnak el ezek a túrák.

A rajongóknak szervezett kirándulás során a résztvevők megtekinthetik a filmben szereplő kabinokat, a fészert, ahol a generátor volt, és a fürdőszobákat, de természetesen az ikonikus kenut is megnézhetik a kirándulók.

Ragyogás (1980)

A Stephen King 1977-es regényén alapuló Ragyogást két helyszínen forgatták.

A külső jelenetek az oregoni The Timber Lodge nevű szállodánál készültek, amíg a hotel belsejét pedig a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban található Ahwahnee Hotelről mintázták.

A forgatást egyébként egy máig tisztázatlan körülmények között keletkezett tűz, ami miatt szüneteltetni kellett a forgatást, amíg helyreállították a hotelt.

Interjú a vámpírral (1994)

Anne Rice 1976-os regényéből 1994-ben született film, Interjú a vámpírral címmel. A horrorban a Brad Pitt által megtestesített Louis ültetvénye jelenleg is megtekinthető New Orleansban, ráadásul a színész tulajdonában van a birtok.

Louis fényűző szalonjait és hálószobáit azonban nem itt találhatjuk meg, hanem a Destrehan ültetvényen. Az ott található istállót a 12 év rabszolgaság című filmben is viszontláthattuk.

A filmben látható temetős jeleneteket is megcsodálhatjuk élőben is, ugyanis azt az ókori Görögországot megidéző Oak Alley ültetvényesnél forgatták.

A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

Mielőtt még elindulna az igazi mészárlás, a film szereplői megállnak egy megviselt benzinkútnál, ahol nem mellesleg barbecue is kapható a jeltőtáblák szerint. A lepukkant épület a valóságban is megtekinthető, ugyanis a mai napig áll a texasi Bastrop településén, de már teljesen átalakították egy barbecue étteremmé.

Az épületet 2014-ben vásárolta meg két rajongó, Roy és Lisa Rose, akik a felújítás során igyekeztek megőrizni a filmben látható stílust.

(Borítókép: London Comic Con 2019-ben. Fotó: GettyImages)