A hét első hírösszefoglalójában még: ByeAlex szívszorító bejelentést tett a beteg macskájáról, Tóth Andit új posztja miatt kkritizálták.

Tóth Gabi

Csípős üzenetet fogalmazott meg a Sztárban Sztár leszek! vasárnapi élő műsorában Tóth Gabi, aki egy egészen egyedi ruhakreációban érkezett a stúdióba. Az öltözék egyik legfeltűnőbb különlegessége volt, hogy egy nagy kígyófej kapott helyet rajta. Később a beszólását is erre húzta fel az énekesnő.

„Ez egy kígyó... nagyon sok kígyó volt mostanában az életünkben, mindenhol ott vannak, de megszelídítettem. Nem tudom, miért félnek tőle, erőt ad” – magyarázta Till Attilának a műsorban. Később az Instagram-oldalán árult el részleteket a ruháról.

„A ruha neve Ureus. Az ureusz kígyó, a harcos kobra az ókori Egyiptomban a fáraó koronáját személyesítette meg. A kígyó feje a homlok területére esett, a harmadik szem helyére. A belső látás állapotát és a világegyetem irányítását jelképezi. Vagyis egyfajta tudatosságot is szimbolizál, illetve az önreflexió meglétét. Ennek a képességnek a hatalmában alkalmasak vagyunk reálisan értelmezni a körülöttünk történő eseményeket, azok hatását és megfelelően reflektálni rá” – írta. 

Tóth Gabi a vasárnapi műsor felénél kénytelen volt hazaküldeni egy versenyzőjét. Az addigi két párbajt Halász Rebeka és Solymár Matyi nyerte, így Oláh Vivien és Szathmáry Ádám került a veszélyzónába.

Tóth Gabi végül úgy döntött, Szathmáry Ádám számára ér véget a műsor.

Az adás második felében Pápai Joci versenyzőin volt a sor, hogy megküzdjenek a továbbjutásért. A párbajokat Váradi Jani és Széchenyi Lili nyerte, így Szabó Fruzsi és Bányai Noémi került a veszélyzónába. Szabó Fruzsi Tóth Gabi Jöjj még című szerelmes számát adta elő, ám a produkciójának értékelése trollkodásba fulladt, amikor Majka úgy fogalmazott:

Egy Tóth Gabitól is sztrókom van, nemhogy háromtól.

Bár Köllő Babett próbálta komolyabbra venni a szót, Majka az ő értékelését is kifigurázta. A végén az összes mester röhögésben tört ki, Pápai Joci pedig végül Szabó Fruzsitól köszönt el.

ByeAlex

Ahogy arról korábban beszámoltunk, élet és halál között lebeg ByeAlex macskája, Kikó, akit néhány nappal ezelőtt, egy út mellett talált. Az énekes számos orvosi vizsgálatra elvitte az állatot, és bár elsőre mindent rendben találtak, ByeAlex továbbra is úgy látta, hogy nincs jól. Végül kiderült, hogy súlyos tüdőgyulladásban szenved a macska, amelyet aztán állatkórházba vittek és oxigénketrecbe helyezték, illetve antibiotikumot kap. Az énekes bízott benne, hogy Kikót ezen a héten végre hazaengedik, ám most kiderült: továbbra is az intézményben kell maradnia, az állapota ugyanis nem javult.

„Hello mindenki! Mivel látom, hogy a cicus, Kiko története rengeteg-sok embert érdekelt az utóbbi héten, ezért úgy érzem szükségét, hogy tudassak róla. Mivel az állapota stagnál – sajnos, nem igazán javul –, ezért a doktornővel további napokat beszéltünk meg, amelyeket a klinikán tölt, oxigénketrecben. Mi látogatjuk őt, de videóanyagot egyelőre nem szeretnék készíteni róla, mert rosszul esik így látnom. Ha olyan fejlemény történik a napokban, ami a történetet elmozdítja valamerre – reméljük, jó irányba –, természetesen szólok róla. Sajnos, nem tudunk most ennél többet tenni. Szeretnénk, hogy happy end legyen, de a rosszabb verzióra is fel kell készülnünk. Az utóbbi egy hétben annyi sok üzenetet és kommentet kaptunk Kikóval kapcsolatosan, hogy én szinte el se hittem… köszönjük! Akik viszont engem azzal vádolnak – és vannak, akik jelentették a videóimat is, eddig többnyire sikertelenül –, hogy én ezt nyerészkedésből meg like generálásból csinálom; nos, nem is tudom, miféle ésszel megáldott emberek. Én ebben az egészben azzal nyerhetek csak, ha ez a kis állat felépül; illetve, ha hasonló esetben más embereknek is eszébe jut majd, hogy emberi kötelességünk megtenni azt, ami tőlük telik. Kire számítsanak az állatok, ha nem számíthatnak a bolygó legösszetettebb teremtményeire, az emberekre?” – írta ByeAlex a Facebook-oldalán.

Tóth Andi

Tóth Andit nemrég azért kezdték ki a követői, mert túl intelligensnek találták egy kiírását, így azzal vádolták, hogy nem is az ő tollából való. Ezek után le sem ült a por, máris egy újabb posztja miatt kap hideget-meleget az aranytorkú énekesnő. A bejegyzésben Tóth Andi egy összefoglalót írt magáról, amely sokak szerint egy szeretetüzenet volt, ám mások ezzel egy cseppet sem értettek egyet.

„Szeretem a barnát. Barna a hajam, barnás a szemem, a bőröm akkor a legboldogabb, ha megpirította kicsit a nap. A sminkben a barna a kedvencem. A ruháim 70%-a pedig a föld rengeteg árnyalatában pompázik. A kiskutyám is barnás. Bak vagyok. Ami FÖLD jegy. Félek a magasban és úszni sem tudok. Munkacentrikus vagyok és szörnyen kemény, ha csak a bizalmamba nem fogadtalak. Viszont csak egy esélyt kapsz. Sosem felejtek és sosem unatkozom. A haragom a csend, a szeretetem viszont mindent elsöprő. Viszont nagyon kevés lehetőségem van megmutatni. Sőt, annyira vigyázok magamra, hogy nem is adok lehetőséget arra, hogy bánts. Azt hiszem, bakabb már nem is lehetek” – olvasható a posztban, amelyhez megszámlálhatatlan hozzászólás érkezett. Sokan aggódni kezdtek az énekesnőért, ugyanis úgy vélik, hogy a rengeteg külső változás miatt már rá sem lehet ismerni.

  • „Más az arca, nem a természetes üde, tiszta lány benyomását kelti.”
  • „Én Andi régóta követem az életedet. Nagyon szurkoltam neked még az X-Faktorban, de valahogy most az az érzésem, hogy nagyon nem jó úton haladsz tovább… Olyan nyúzottnak, és élettelenek látszol…”
  • „Nem tudom, de már úgy érzem, nem vagy az az Andi, aki régen voltál… Pedig egyébként fenomenális énekes vagy... A tánctudásodról pedig már nem is beszélve…. De talán ez a hírnév velejárója…. vagy felemel és az egekbe repít, vagy épp fordítva… Andi én szorítok neked, hogy újra a toppon legyél.”
  • „A kezdet kezdetén, mikor megismertük gyönyörű lány volt. Nem volt tetoválva, nem volt karika az orrában. A természetes szépsége múlóban van. Más az arca, nem az a természetes üde, tiszta lány benyomását kelti. Engedje nekünk, hogy újra szeressük, féltsük, alak nélkül szét folyik a tartalom ne csúfítsa el. Az emberi méltóság legalapvetőbb formája az önuralom! Éljen vele!”
  • „Nézzen a tükörbe, a fáradtnak tűnő szem nem illik bele az arcába! Féltsük magát, magától… Szeretnénk az eredeti szépségében újra látni”

– írták többen, ám legalább ugyanennyien a védelmére is keltek, hogy biztassák és támogassák a kedvencüket.

Vastag Csaba és Domján Evelin

Vastag Csaba felesége, Domján Evelin szívszorító vallomást tett a Nyerő Páros című műsorban egy régi traumáról, egy előző, bántalmazó kapcsolatról. A történteket a mai napig sem tudta teljesen feldolgozni, a folyamatban a férje és a barátai mellett egy pszichológus segít neki.

„Azért döntöttem úgy, hogy most az egyszer beszélek életem ezen időszakáról, hogy ezzel is erőt adjak azoknak a nőtársaimnak, akik hasonló helyzetben vannak, mint akkor én voltam – kezdte a Blikknek Vastagné Domján Evelin. „Csaba előtt volt részem egy olyan párkapcsolatban, amelyben a bántalmazás minden formájából kijutott. Az elején persze úgy tűnt, egy csodálatos férfit találtam. Akkor, az úgynevezett 'beetetés' időszakában elhalmozott a szerelmével, ezáltal csak úgy belesodródtam az eseményekbe. Később azonban megmutatta a valódi arcát, bár én sokáig abban reménykedtem, hogy megváltozik. Senkinek nem mertem szólni, mert valójában én szégyenkeztem amiatt, hogy bántalmazott vagyok, pedig ma már tudom, hogy ez nem az én szégyenem, hanem azé, aki ezt tette. A családom és a barátaim semmit nem sejtettek, nem is szerettem volna, hogy tudomást szerezzenek arról, mit élek át a mindennapokban. Az ilyen toxikus kapcsolatoknak fontos része az elszigetelés, amivel még inkább megerősíti a bántalmazó fél, hogy csak rá számíthat a bántalmazott. Így itt is előfordult, hogy nem találkoztam a szeretteimmel, ha mégis elmentem otthonról, folyamatosan tudni akarta, hol járok, tehát nem csupán fizikailag, de lelkileg is egyre nehezebb helyzetbe kerültem” – magyarázta a sztárfeleség, akinél végül betelt a pohár és minden bátorságát összeszedve sikerült kilépnie a kapcsolatból. Addigra azonban már olyan traumákat szenvedett el, amelyekből egyedül képtelen volt kilábalni.

„Szakember segítségét kértem, amit ajánlok mindenkinek, aki hasonló helyzetbe kerül. Az előző kapcsolatom hatással van rám a mai napig, ezt a traumát teljes mértékben talán soha nem is lehet feldolgozni. Ha valaki átél ilyesmit, azt egész életében magával cipeli. Ettől a fájdalomtól teljesen soha nem lehet megszabadulni. De rengeteget köszönhetek a pszichológusomnak és a férjemnek, aki a kezdetektől fogva tudott arról, min mentem keresztül, és olyan támogatással állt mellettem, ami példaértékű. Mindenkinek, aki bántalmazó kapcsolatban él, azt javaslom, nagyon gyorsan lépjen ki belőle és legyen tisztában azzal, hogy sokkal értékesebb annál, mint hogy egy ilyen helyzetben maradjon!”

Amennyiben ön is bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata, hívhatja a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületet a +36 80 505 101-es telefonszámon, de kérhet segítséget a nap 24 órájában elérhető Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatnál is a +36 80 20 55 20-es számon.

(Borítókép: Vastag Csaba, Domján Evelin és Tóth Gabi.. Fotó: RTL Sajtóklub/Papajcsik Péter/Index)