Megdöbbentő vallomást tesz október 24-én megjelenő memoárjában Britney Spears: a popzenei ikon elárulja, hogy Justin Timberlake a 2000-es évek elején teherbe ejtette őt, ám úgy döntöttek, hogy elvetetik a babát.

Britney Spears és Justin Timberlake 1999 és 2002 között alkotott egy párt. A popdíva élete szerelmének tekintette az énekest, ám Timberlake a szakítás után megjelenő Cry Me a River című dalában arra tett utalást, hogy Spears hűtlen volt hozzá.

A kapcsolatukra azonban nagyban rányomhatta a bélyegét az a fájdalmas titok, amit egészen idáig őriztek. Britney Spears az október 24-én boltokba kerülő The Woman in Me (A bennem lakozó nő) című memoárjában elárulja:

a kapcsolatuk alatt Justin Timberlake teherbe ejtette őt, ám még nem állt készen az apaságra.

„Justin nem volt boldog a hírtől. Azt mondta, nem vagyunk rá készek, hogy gyereket neveljünk, túl fiatalok vagyunk hozzá” – fogalmaz az énekesnő, aki Timberlake miatt végül úgy döntött, hogy megszakíttatja a terhességét. „Biztos vagyok benne, hogy az emberek utálni fognak emiatt, de én is beleegyeztem, hogy ne tartsuk meg a gyereket. Nem tudom, hogy ez volt-e a jó döntés. Ha csak rajtam múlt volna, akkor sosem tettem volna meg. Justin viszont annyira biztos volt benne, hogy nem akar apa lenni" – írja Britney Spears, akinek nem célja, hogy bárkit is besározzon, csupán a saját szemszögéből szeretné elmesélni a történteket.

A Britney Spears és Justin Timberlake kapcsolatát övező dráma 2021-ben került legutóbb felszínre, amikor megjelent a Framing Britney Spears című dokumentumfim. A filmben azt állították, hogy részben Timberlake tehető felelőssé azért a negatív narratíváért, amellyel az énekesnőnek szembesülnie kellett a szakításukat követően. Az énekes végül bocsánatot kért a Spears megpróbáltatásaiban játszott állítólagos szerepéért.

„Mélyen sajnálom azokat az időket, amikor a tetteimmel tetéztem a problémáit. Amikor önmagamból kikelve nyilatkoztam vagy nem álltam ki az igazság mellett. Az iparág a hibás. Csak a sikerre készteti a férfiakat, különösen a fehéreket. Így van megtervezve" – írta Timberlake egy 2021 februárjában közzétett Instagram-posztban kifejezetten vállalva a felelősséget azért, hogy cserbenhagyta volt barátnőjét. Ezen kívül megjegyezte azt is, hogy mélyen tiszteli őt.

„Kiváltságos helyzetben lévő férfiként muszáj szót emelnem. A tudatlanságomból kifolyólag nem fogtam fel a körülöttem zajló eseményeket, pedig a saját életemben történtek. Soha többé nem akarok hasznot húzni más nyomorúságából. Tudom én ezt jobban is csinálni, és jobban is fogom” – ígérte meg akkor Justin Timberlake, akivel az énekesnő sosem tartott haragot. Úgy érzi, mindketten fiatalok voltak és szerelmesek, és mindketten követtek el ostobaságokat, amikor együtt voltak. 

Összetört a szíve, amikor szakítottak, de ez nem olyasmi, amin ne lépett volna túl

– árulta el korábban egy Britney Spears-hez közel álló forrás. Az énekesnő 2022-ben, a memoárja írása közben úgy nyilatkozott, hogy Timberlake beismerő bocsánatkérése inspirálta őt az írásban. „Azt az intellektuális megközelítést alkalmazom, mint Justin, amikor bocsánatot kért. Bár soha nem zaklatta vagy fenyegette őt a családja, 20 évvel később megragadta a lehetőséget, hogy elnézést kérjen! Minden az időzítésen múlik!" – írta Britney Spears.

(UsWeekly)

(Borítókép: Britney Spears. Fotó: Getty Images)