Még emlékszünk Manuelre, az X-Faktor egykori döntősére? Nos, most nem csak énektudásával került a reflektorfénybe. Egy döbbenetes, régi történet került elő a múltjából!

Hat évvel ezelőtt, még mielőtt az X-Faktor sztárjává vált volna, Manuel két barátjával egy nem éppen nemes céllal látogatott el a Noé Állatotthonba. A menhelyen tett sétájuk során egy váratlan „emléktárgyat” vettek magukkal: az adománydobozt.

Szerencsére a biztonsági kamera rögzítette az eseményeket. A felvételt a Bors napilap online felületén lehet megtekinteni. A rendőrség azonban gyorsan reagált, és a három fiatalnak komoly büntetést szabtak ki: fejenként 20 ezer forint visszafizetését és 50 óra közmunkát.

A Noé Állatotthon szóvivője, Schneider Kinga, nemrég egy poszttal emlékeztetett az esetre.

„Manuel... már 6 év telt el, de úgy tűnik, sokan elfelejtették ezt az esetet... manapság főműsoridőben rajonganak érte... Valószínűleg megbánta a tettét, és mindenki megérdemli a második esélyt.

Mi megadtuk neki ezt az esélyt, ám sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket”

– írta az állatotthon szóvivője.

Az RTL szerkesztői az X-Faktor idején felvették a kapcsolatot az állatotthonnal, hogy Manuel jóvátegye a hibáját. Azonban ez a kezdeményezés meghiúsult.

Később az énekes is próbálkozott egy közösségi gyűjtéssel, de ez sem valósult meg.

Most új fejlemények történtek az ügyben: Manuel menedzsere ismételten megkereste az állatotthon képviselőit. Az intézménytől kapott válasz világos és határozott:

Manuelnek ki kell egyenlítenie a tartozását és teljesítenie kell a rá kirótt közmunka órákat.

Vajon most sikerrel jár, és helyrehozza korábbi tévedését? Sokan izgatottan figyelik a történéseket. Az események fényében pedig felmerül a kérdés: vajon a The Voice műsorkészítői elhatárolódnak-e az ügytől és továbbra is képernyőn tartják-e az énekest? 

(Borítókép: Manuel. Fotó: Getty Images)