Az a Cristiano Ronaldo, akit a világ egyik legjobb futballistájaként ismer, ritkán hajlandó elfogadni, hogy bárki is jobb nála a futballpályán. Azonban egy kivétel mégis akad.

Amikor 2003-ban a Sportingból a Manchester Unitedhez igazolt, a következőket mondta egy akkor még ismeretlen nevű játékosról:

Ha azt hiszik, hogy én jó vagyok, csak várják meg Fábio Paímot.”

A 15 éves Paímot azon időben hasonlóan nagy tehetségnek tartották, mint Ronaldót. Sőt, a legendás portugál támadó szavai szerint Paím talán még jobb volt nála. A ma 35 éves és már öt éve visszavonult Paím szeretettel emlékezik vissza ezekre az időkre, és gyakran említi, hogy ő az egyetlen, akiről Cristiano Ronaldo elismerte, hogy jobb lehet nála.

De ki is Fábio Paím?

Nyolcévesen került a Sporting akadémiájára. 13 éves korára már a klub egyik legígéretesebb tehetsége lett, és ekkoriban heti ötezer eurót keresett. Azonban húszéves korára már a Chelsea kölcsönjátékosa volt, de sosem játszott a felnőtt csapatban. Végül a Sporting is visszahívta, majd nem sokkal később, 22 évesen elengedte.

Paím karrierje azután nem volt rózsás. 19 különböző klubban szerepelt, és egyetlen szezonnál többet sehol sem töltött. Megfordult többek között Litvániában, Máltán, Brazíliában és Angliában is. A 2018-ban visszavonult Paímot szexuális zaklatással vádolták meg és kábítószer-csempészet miatt egy évet börtönben is töltött, bár végül felmentették.

A Sunnak adott interjújában így nyilatkozott: „Számos rossz döntést hoztam, és ezeket sajnálom. Technikailag valóban jobb voltam, mint a fiatal Ronaldo. De a futball nem csak a technikáról szól." Hozzátette:

Sokkal korábban sokkal több pénzt kerestem, mint Ronaldo, és híresebb is lettem. De ez más útra vitt, és nem vagyok most ott, ahol ő.”

A jelenlegi 35 éves Paímot a börtönben töltött időszak változtatta meg. Ma már fiataloknak tart előadásokat az életéről és az általa elkövetett hibákról. Tanácsokkal látja el őket arról, hogyan kezeljék a korai sikert és hírnevet.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: Getty Images)