Sikeres állampolgársági vizsgát tett Fekete Pákó. A nigériai származású médiaceleb korábban félbehagyta a folyamatot, ám 10 év után ismét vette a bátorságot és a vizsga végére ért.

A Himnuszt is elénekelte a bizottságnak a magyar állampolgársági vizsga letételekor Fekete Pákó. Eredeti nevén Lapite Oludayo 1994-ben ösztöndíjjal érkezett Magyarországra és az ELTE jogi karán nemzetközi jogot hallgatott három éven keresztül. Tanulmányait nem fejezte be, mivel mulatós dalokat kezdett énekelni, majd a hazai celebvilág egyik meghatározó személyiségévé vált. Szinte egyetlen olyan valóságműsor sem akadt, amelyben ne szerepelt volna a kétezres években. A magyar állampolgársági vizsga megszerzéséhez vezető útra 10 évvel ezelőtt lépett rá, ám félbehagyta a folyamatot, amit végül idén lett bátorsága folytatni. A vizsgát végül sikerrel zárta.

„Eljött végre ez a nap is! Több mint 10 év után vettem a bátorságot és folytattam a megkezdett állampolgársági vizsgát. A sok tanulásnak meglett a gyümölcse és szeptember 20-án sikeresen letettem az írásbeli után a szóbeli vizsgát is. A bizottság is megjegyezte, hogy látszik a sok munka és biztosan a könyvből is sokat tanultam. A tudás mellett a szerencse is mellém állt, mert az egyik kedvenc tételemet húztam, amiben a Himnusz, – amit büszkén el is énekeltem a bizottságnak – a Hungarikumok és a honosítás voltak” – írta egy levélben lapunknak Fekete Pákó, akiről a mai napig kevesen tudják, hogy két gyermek büszke édesapja.

Ezúton is gratulálunk neki a sikeres állampolgársági vizsgához!

(Borítókép: Fekete Pákó sikeres magyar állampolgársági vizsgát tett. Fotó: Produkcio PakoMusic )