Közel fél évszázadnyi házasság után beadta a válókeresetet Meryl Streep és férje, Don Gummer. Az is kiderült, hogy a házaspár már hat éve külön él egymástól.

Megdöbbentő bejelentést tett nemrég Meryl Streep és férje, Don Gummer. A pár 45 év házasság után úgy döntött, hogy beadja a válókeresetet. Közös közleményükből kiderül, hogy már hat éve nem élnek együtt, és bár nemsokára hivatalosan is külön utakon folytatják az életüket, mindig is törődni fognak egymással.

Meryl Streepnek 1978-ban mutatta be a bátyja Don Gummert. Az akkor 28 éves színésznő és a 32 éves szobrász között első látásra szerelem szövődött, még abban az évben össze is házasodtak. Frigyükből négy gyönyörű gyermek született, a most 43 éves Henry, a 40 éves Mamie, a 37 éves Grace és a 30 éves Louisa. A gyerekeket 1985 és '90 között egy 1,8 millió dolláros, mai árfolyamon 649 millió forintos connecticuti birtokon nevelték, majd a Los Angeles-i Brentwoodban vásároltak egy 3 millió dollár, vagyis 1 milliárd 82 millió forint értékű ingatlant 1990-ben. Később visszaköltöztek Connecticutba. Az évek során több gyerekük is szülővé vált, így Streep és Gummer mostanra már ötszörös nagyszülők. 

Bár 45 évig éltek együtt, a kapcsolatukról nem sokat tudni, a magánéletüket ugyanis gondosan óvták a nyilvánosságtól. A Mamma Mia! és az Ördög Pradát visel című kasszasikerek sztárja ugyanakkor 2002-ben kivételt tett és nyilatkozott a házasságáról. Úgy fogalmazott, hogy a hosszú távú együttélés titka „a jóakarat és a hajlandóság arra, hogy időnként beadd a derekad és elhallgass”. 

„Nincs útikalauz arra vonatkozóan, hogyan alapíts jól családot. Olyan, mint egy órási tárgyalás. Nekem például holisztikus igényem van a munkára, illetve a mély érzelmi kötelékekre” – fogalmazott akkor Meryl Streep, akinek a válásról szóló bejelentése azért is sokkolta a rajongókat, mert a héten rendezett Princess of Asturias Awards elnevezésű díjátadón még viselte a jegygyűrűjét, illetve 5 évvel ezelőtt egy párként pózolt a férjével a 2018-as Oscar-díjátadón. A közleményük szerint azonban akkor már egy éve külön éltek.

(Mirror)

(Borítókép: Meryl Streep. Fotó: Getty Images)