Halas szendvics, libamájas hamburger, almás pite: az egyik gyorsétterem-lánc közkedvelt fogásainak egyes alapanyagaival látták dolgozni Rácz Jenőt, aki egy jeles alkalomból alkotott valami újat a minap. A sztárséf elfoglalta a konyhát és fine dining étlapot hozott a mekibe.

Különleges menüsorral ünnepelte újranyitását Magyarország első, 35 éves McDonald's étterme a Régi posta utcában. A felújítást megünneplendő a szervezők a Konyhafőnök című gasztroműsor ítészeként megismert és Budapesten két luxuséttermek is vezető Rácz Jenő sztárséfet hívták el, hogy néhány különösen szerencsés vendég számára elkészítse egy rendhagyó fine dining menüsor ínycsiklandó fogásait. Az ételek egyik különlegességét az adta, hogy a séf mindegyikhez felhasznált valamilyen mekis alapanyagot.

@rokalandvlog Ingyen Big Mac érdekel? 🤫 #mcdonalds #ráczjenőséf #ráczjenő #budapest #rókalandvlog #rókaland #magyar #magyartiktok #tesztelés #kostolas #teszt #kóstolás #finedining #vacsora ♬ One Of Your Girls - Troye Sivan

Az előételhez például a halas szendvicsből használta fel a tartárszószt és a tőkehalat, amelyet lazacpisztráng ágyon, apró tarte-okon tálalt. Ezután a Goosey Gustav elnevezésű libamájas hamburger fő alapanyagát készítette el céklával és alma chutney-val. Utóbbihoz a forró almás pite töltelékét gondolta újra. Főételként glazúrozott csirkemellet szolgált fel, konfitált zellerrel sülthagymával és mogyoróval, desszertnek pedig pisztáciás, karamellás képviselő fánkot alkotott meg.

(Borítókép: Rácz Jenő. Fotó: Kaszás Tamás/Index)