Elvis Presley korai halála sokkolta a világot, a rock’n’roll legenda mindössze 42 éves volt, amikor a barátnője holtan találta a fürdőszobájukban 1977. augusztus 16-án. Nemrég újra napvilágra került, hogy a Király mit mondott utoljára a szerelmének.

Elvis Presley élete, zenei munkássága és öröksége a mai napig lázban tartja a világot. Legutóbb az exfelesége, Priscilla Presley került rivaldafénybe, amikor a néhai énekes lányának öröksége kapcsán heves csaták alakultak ki közte és unokája, Riley Keough között. Ahogy korábban megírtuk, végül sikerült elásniuk a csatabárdot.

Lisa Marie Presley idén januárban vesztette életét, mert a súlycsökkenés elősegítése érdekében végzett bariátriai műtét szövődményeként a bélrendszerében összenövések alakultak ki, aminek következtében elzárult a vékonybele. Amikor szívinfarktussal kórházba került, sokan hitték, hogy kábítószer-túladagolás is állhat a háttérben. Elvis lányának meggyűlt a baja a különböző tudatmódosító szerekkel, valamint a vényköteles tablettákkal is visszaélt, akárcsak annak idején az apja, akinek a véréből több különféle gyógyszer összességét mutatták ki a halála után. A rock’n’roll legenda ugyanakkor nem túladagolásban halt meg, hanem a rossz szív- és érrendszeri egészsége eredményezte magas vérnyomás szívrohamhoz vezetett. 

Elvis Presley egészségi és fizikai állapota számottevően 1974-re romlott meg először: számos függősége volt, kétszer is túladagolta magát. Állapota végül 1977-re kétségbeejtővé vált, állandóan gyógyszereket szedett és napi akár 12 ezer kalóriát is bevitt a szervezetébe. Ezek után nem csoda, hogy a boncolási jegyzőkönyve szerint szívroham okozta a halálát. Holttestét a jegyese, Ginger Alden találta meg 1977. augusztus 16-án reggel Presley memphisi otthonának fürdőszobájában.

A Király halála után Alden elárulta, hogy szerelme előző este nem tudott aludni, és mivel nem akarta zavarni őt, ezért a fürdőszobába ment.

Kimegyek a fürdőszobába olvasni, ott leszek, ha keresnél

– árulta el Elvis Presley utolsó szavait a nő, aki csak arra kérte az énekest, hogy ne aludjon el. Ezután Alden mély álomba merült, majd amikor másnap nem találta maga mellett a szerelmét, a fürdőszobához sietett, de már késő volt. Hiába kopogtatott az ajtón Presley nevét kiabálva, az énekes már nem tudott ajtót nyitni, akkor már órák óta halott volt.

„Ott feküdt a padlóra rogyva. Lehajoltam, hogy megérintsem őt, de a bőre már jéghideg volt. Próbáltam felpofozni, hátha magához tér, de ezzel csak annyit értem el, hogy oldalra csuklott a feje. Én persze többet képzeltem bele, azt hittem, hogy levegőt vett, de teljesen élettelen volt. Nem akartam elhinni, hogy meghalt. Azt gondoltam, Isten nem veheti el tőlem ilyen korán” – részletezte a történteket Ginger Alden a memoárjában, amely róla és Elvisről, illetve a kapcsolatukról szól. 

(femcafe.hu)

(Borítókép: Elvis Presley a Kék Hawaii című filmben. Fotó: Getty Images)