Bombaként robbant a hír, hogy Meryl Streep és Don Gummer a válás mellett döntött, sőt már 6 éve külön élnek. Nemrég Will Smith és Jada Pinkett Smith hasonló bejelentése sokkolta a rajongókat. Emiatt a két különös szakítás miatt összegyűjtöttük Hollywood legmeglepőbb szakításait, amelyek talán még Will Smithen és Meryl Streepen is túltesznek.

Jennifer Garner és Ben Affleck

Els őránézésre a sztárpár tökéletes összhangban élt. 2015 júniusában még a tizedik házassági évfordulójukat is megünnepelték, majd másnap bejelentették a válásukat.

„Sok gondolkodás és alapos mérlegelés után meghoztuk a nehéz döntést, hogy elválunk” – árulta el akkor a pár a People magazinnak, majd hozzátették, hogy ez az egyetlen dolog, amit a válásukkal kapcsolatban el akarnak mondani.

A pár közösen kiadott közleményén túl – ami szerint barátságban, közösen nevelik fel gyermeküket – semmi információ nem került nyilvánosságra arról, hogy miért döntöttek a válás mellett, ámbár több pletyka is felröppent, hogy a színész alkoholizmusát elégelhette meg egykori neje.

Nicole Kidman és Tom Cruise

1990. december 24-én házasodott össze Nicole Kidman és Tom Cruise. A kapcsolatuk alatt a nyilvánosság és a média nem tudott beférkőzni a színészek magánéletébe, miközben a filmvásznon tökéletesen játszottak egymás mellett – elég, ha csak a Túl az Óperencián vagy a Tágra zárt szemek című filmre gondolunk. Lehet, pont emiatt a titokzatosság miatt a rajongók végig tökéletesnek gondolták a pár kapcsolatát, így nem meglepő, hogy amikor 2001-ben bejelentették a válásukat, mindenki megrökönyödött. Szakításukat ráadásul rengeteg pletyka övezte és sokan azt mondták, hogy Kidman katolikusnak kívánta felnevelni gyermekeiket, míg Cruise a szcientológiába akarta bevezetni őket, ebben pedig nem tudtak megegyezni.

Volt olyan pletyka is, ami családon belüli erőszakról szólt, de nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk. Sokan hiszik, hogy Nicole Kidman megverte Tom Cruise-t. Ez a pletyka azért terjedt el, mert egy „magát megnevezni nem kívánó forrás” azt állította, hogy Tom Cruise nem tudott megfelelő választ adni Pénelope Cruzhoz fűződő viszonyáról, ami miatt Nicole Kidman ököllel, körömmel támadt neki a férjének és szétszakította az ingét.

Jennifer Aniston és Brad Pitt

Hollywood, de talán a világ legkedveltebb házaspárja lett Jennifer Aniston és Brad Pitt, miután 2000-ben összeházasodtak. Az esküvőjüket a média, valamint a rajongók is nagy figyelemmel kísérhették és sokáig úgy tűnt, hogy minden tökéletes.

A felhőtlen boldogság azonban nem tartott sokáig, a sztárok 2005-ben jelentették be, hogy elválnak. A szakításuk körül nem csak azért lett óriási a visszhang, mert mindenki tökéletesnek gondolta a házasságukat, hanem azért is, mert Brad Pitt ebben az időszakban meglehetősen közel került Angelina Jolie-hoz, akivel a Mr. és Mrs. Smith című filmben ismerkedett meg. Utólag már tudjuk, hogy nem voltak alaptalanok a pletykák és „Mr. és Mrs. Smith” a valóságban is egymásba szeretett.

Jennifer Lopez és Marc Anthony

A sztárpár 2011-ben jelentette be, hogy hét év boldog házasság után elválik. A bejelentés sokkolta a rajongókat, ugyanis nem lehetett olvasni korábban a sztár körüli botrányokról, a legtöbb médiavisszhangot is akkor kapták, amikor megszülettek az ikreik, Max és Emme.

A válás ellenére az énekesek jóban maradtak, ami sokat segített a válással kapcsolatos ügyek rendezésében és a gyermekek nevelésében.

„Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk a házasságunknak. Ez egy nagyon nehéz döntés volt, de minden kérdésben barátságos megegyezésre jutottunk” – nyilatkozta a pár egyik jogi képviselője a People magazinnak.

Demi Moore és Ashton Kutcher

Elsőre mindenkit lesokkolt, amikor 2003-ban össszejött Ashton Kutcher és Demi Moore, majd még nagyobb meglepetést keltett, hogy 2005-ben össze is házasodtak, ugyanis a színésznő 15 évvel idősebb, mint a színész. Aztán ahogy teltek az évek, mindenki megbékélt a korkülönbséggel és a nyilvános megjelenések is arra engedtek következtetni, hogy minden rendben van a párnál.

Aztán egyszer csak a páros 2011-ben bejelentette a válást. Természetesen ők sem árulták el, hogy miért jutottak erre a döntésre, de nagy valószínűséggel Ashton Kutcher hűtlensége miatt bontották fel a házasságukat.

(Borítókép: Don Gummer és Meryl Streep. Fotó: GettyImages)