Folyamatos szédülés gyötri Reviczky Gábort, akinél tavaly decemberben diagnosztizáltak prosztatatrákot. Bár a színészt megműtötték, később áttéteket találtak nála, így mostanra hat kemoterápiás kezelésen van túl. A mindennapok egyre nehezebbek a számára.

Reviczky Gábor a Kossuth Rádió vendége volt, ahol elárulta, hogy súlyos állapota ellenére igyekszik erős lenni és dolgozni. Kezdetben meglepően jól viselte a betegséget és a kezeléseket, mostanra azonban egyre több mellékhatás jelentkezik nála, ami nagyon megnehezíti a mindennapjait. Nemrég arról vallott, hogy folyamatosan úgy érzi magát, mintha be lenne rúgva, újabban pedig szédülések gyötrik.

„A hatodik kemoterápia óta szédülök. Alapvetően, ha megyek bárhová, vagy ülök, nincs problémám, de ha beülök az autóba vezetni, akkor ájulás előtti rohamaim vannak” taglalta a 74 éves színész, aki emiatt már vezetni se szokott, mindig mások fuvarozzák őt.

A beszélgetés során több minden is szóba került Reviczky életével kapcsolatban, többek között a szakmai pályája és édesanyja elvesztése is. Előbbi kapcsán a színészt több megtiszteltetés is érte élete során: a Kossuth- és Jászai Mari-díj megszerzése mellett a Nemzet Művésze címmel tüntették ki 2021-ben. A családi élete már kevésbé sikeresen alakult, édesapja ugyanis egyedül nevelte, miután a skizofréniában szenvedő édesanyja egy vonat elé ugrott.

„Sajnos nagyon korán és egy fiúgyermek életében nagyon rossz időben elvesztettem az édesanyámat, 13 éves koromban. Egy kamasz fiú életében nagy károkat tud okozni az ilyesmi, kiváltképp a szeretet átadásában, mert nem volt minta, nem volt meg az anyai szeretet” – fogalmazott Reviczky.

(Borítókép: Reviczky Gábor. Fotó: Cseke Csilla/MTI)