Pink, a világhírű pop-rock énekesnő, a 60 Minutes című műsorban beszélt eddig titkolt múltjáról és arról, hogy a 90-es években egy túladagolás majdnem az életébe került.

A művész, akinek tinédzserkorában a punk irányzat volt a lelki menedéke, egy olyan háztartásban nőtt fel, ahol a feszültség és az agresszió mindennapos volt.

A szüleim minden nap üvöltöztek egymással, és fizikailag is bántották egymást. Egyértelműen nem bírták egymást!”

– emlékezett vissza az énekesnő.

A traumatikus gyermekkori élmények miatt Pink a kábítószerekhez fordult, amelyek menedéket nyújtottak számára. Az iskolai évei alatt nem csak drogokat használt, hanem árult is. Emiatt az otthonából, majd a középiskolájából is kirúgták.

1995-ben majdnem bekövetkezett a tragédia. Egy hálaadásnapi rendezvényen veszélyes kábítószer-koktélt fogyasztott, amely ecstasyból, angyalporból (fencilidin) és kristályból állt. Ez a kombináció majdnem végzetesnek bizonyult számára.

Minden rosszban van valami jó – az a tragikus esemény volt az utolsó, amikor Pink kemény drogokhoz nyúlt. Ironikus módon néhány héttel később aláírta első lemezszerződését egy női R&B-együttessel, amely az útját egy sikeres szólókarrier felé egyengette. Ahogy szokták mondani: a többi már történelem.

(Borítókép: Pink. Fotó: Getty Images)