Régi mondás, hogy ne ítéljünk meg egy könyvet a borítója alapján és ez különösen igaz, ha ezekre a színészekre és színésznőkre gondolunk, ugyanis hajlamosak lehetünk őket belelátni egy vígjátékban eljátszott egyszerűbb karakterbe, miközben sokan köztük nem csak a külsejüknek köszönhetik sikerüket. A világ lakossága nagy részének az IQ-ja 85 és 115 között van, azonban ezek a hírességek jóval túlszárnyalják ezt.

Natalie Portman

Natalie Portman már gyermekkora óta szerepelt filmekben, azonban a szülei nagy figyelmet fordítottak arra, hogy rendkívüli oktatásban részesüljön a munkái mellett is. Még gimnáziumi évei alatt a színésznő számos tudományos versenyen vett rész, majd később a Harvard Egyetemen pszichológiából diplomázott.

Ez azonban még nem minden. Natalie Portman a jeruzsálemi Héber Egyetem hallgatója is volt, amellett, hogy 5 nyelven beszél és 140-es IQ ponttal rendelkezik. Ezeken felül több tudományos folyóiratban megjelent publikáció is kapcsolódik a nevéhez.

Salma Hayek

Salma Hayekre joggal irigykedhet akárki, hiszen a színésznő 57 évesen is lenyűgöző alakja van. Egy mostanában adott interjúja szerint nem az edzésnek köszönheti, hogy még most is lenyűgözően néz ki, hanem a meditációnak.

„Komolyan hiszem, hogy a meditáció a kulcsa a fiatalosságnak. Mások azt mondják, az edzés a fontos. Szerintem a meditálás. Mindenkinek meg kell találnia a megfelelő módszert. Számomra az edzés nehéz. Fegyelem kell hozzá, ezért nem egyszerű. A meditáció egyszerű, mint a karikacsapás” – nyilatkozta.

Azonban nem csak külsőjére irigykedhetnek sokan, hiszen annak ellenére, hogy diszlexiával küzd, 5 nyelven beszél és IQ-ja 144 ponton van, ráadásul elképesztően sikeres üzletasszony is.

Ashton Kutcher

A Két pasi – meg egy kicsi sztárja biokémiát tanult az iowai egyetemen azért, hogy gyógymódot találjon ikertestvérének szívbetegségére. Tanulmányai alatt azonban felajánlották neki, hogy dolgozzon modellként, ő pedig úgy érezte, hogy ezzel gyorsabban kereshet pénzt testvére megsegítésére.

Ashton Kutcher állítólag 160-as IQ ponttal rendelkezik, ami megegyezik a legendás elméleti fizikus, Stephen Hawking IQ szintjével.

Edward Norton

Történelemből szerzett diplomát a Yale Egyetemen Edward Norton, aki tanulmányai során elsajátította a japán nyelvet is.

A színész nem csak, hogy megtanult japánul, de olyan szinten beszélte a nyelvet, hogy egy ideig nagyapja cégének japán képviselőjeként és elemzőként is dolgozott. Az IQ-ja 134 pont.

Meryl Streep

Elképesztően sikeres karriert tudhat magának Meryl Streep, azonban nem csak a színészkedésben igazán tehetséges.

2010-ben a színésznőt felvették az Amerikai Művészeti és Irodalmi Akadémia tagjai közé, és a Harvard Egyetem tiszteletbeli művészeti doktori címmel tüntette ki. Meryl Streep állítólag 143 pontos IQ-val rendelkezik.

Shakira

Shakira elképesztően sikeres énekesnő, de már kisgyerekként is kitűnt intelligenciájával. 4 évesen írta meg első versét, nem sokkal azután, hogy megtanult írni és olvasni.

Shakira 7 évesen egy írógépet kért születésnapjára, hogy elkezdesse megírni azokkal verseit, melyekből később első dalai születtek. Az énekesnő 6 nyelven beszél és 140-es IQ ponttal rendelkezik.

(Borítókép: Natalie Portman. Fotó: GettyImages)