Dwayne Johnsonról avattak fel viaszszobrot a párizsi Grévin Múzeumban nemrég. A színész másának a színét sokan kifogásolták, azt túl fehérnek vélik. Miután maga a sztár is megszólalt, a múzeum rögtön lépett.

Nagy feltűnést keltett a Dwayne Johnsonról a párizsi Grévin Múzeumban felállított viaszfigura, amely nemcsak a bőrszíne miatt, hanem külső megjelenésében sem tükrözte a valóságot. A rajongók és a hollywoodi ikon maga is csalódottan állapította meg, hogy a viaszszobor egyszerűen nem hasonlít rá.

Miután a színész is felszólalt, az intézmény lépni kényszerült. Veronique Berecz, a Grévin szóvivője elismerte, hogy nem találkoztak a sztárral élőben, és fényképek alapján próbálták megalkotni a szobrot. Berecz elmondása szerint egy sportoló testalkatát használták mintaként. Az alábbi képen látható a sportoló a sokat kritizált „fehér Szikla” szobor mellett.

Hogy miért lett ilyen fehér szobor, azt Berecz egy egyszerű művészeti hibával magyarázta. Állítása szerint a felhasznált fényképekről visszaköszönő fényviszonyok megtévesztették a festőt, ezért alakult ki a különös bőrszín, amelyet azóta már korrigáltak. A rajongók ezek után nyugodtan meglátogathatják a megújult, és végre hitelesen ábrázolt hollywoodi sztárt a párizsi Grévin Múzeumban.

(Borítókép: Dwayne Johnson. Fotó: Getty Images)