Lesújtó hírek érkeztek mindenki kedvenc színészéről, a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Bruce Willisről.

Bruce Willis családja tavaly márciusban jelentette be, hogy a színész afáziával – agyvérzés, fejsérülés, tumor vagy fertőzés következtében kialakuló beszédzavarral – küzd, majd idén februárban pontosították a közleményüket, mert kiderült, hogy a 68 éves Willis úgynevezett frontotemporális demenciában szenved, ami a betegség előrehaladtával viselkedési és nyelvi problémákat okoz. Bár eddig is vészjósló hírek érkeztek az állapotáról, a világsztár családja bízott abban, hogy találnak megoldást a súlyos helyzetre. Willis felesége azonban nemrégiben az utolsó reménysugarakat is eloszlatta: az akcióhős betegsége gyógyíthatatlan – írta meg a Blikk

A színész állapota gyors ütemben romlik, már a külvilággal való kommunikáció is nehezére esik. Bruce-t mostanában egy régi barátja, A simlis és a szende című nyolcvanas évekbeli sorozat direktora, Glenn Gordon Caron látogatta meg, aki elárulta, milyen állapotban van jelenleg az amerikai világsztár.

„Bruce állapota az utóbbi időben folyamatosan romlott. Még mielőtt teljesen beszédképtelenné vált volna, beszéltem vele a sorozat újbóli bemutatásáról. Tudom, hogy ez neki sokat jelent” – mondta. „Bruce már nem tudja olyan könnyen kifejezni magát. Régen szenvedélyesen olvasott, bár ezt nem szerette, ha tudták róla. Mostanra elvesztette a beszédkészségét, de a személyisége még mindig ugyanaz. Ha mellette vagy, érzed, hogy ő az, és hálás vagy minden együtt töltött pillanatért. Sajnos az életöröme már nem a régi” – mesélte Gordon, aki gyakran látogatja régi barátját.

(Borítókép: Bruce Willis. Fotó: Getty Images)