A film- és televíziós világ gyászol: Matthew Perry, a Jóbarátok ikonikus sztárja váratlanul elhunyt. Olvassa el a színész életének 10 meglepő tényét, amelyeket talán eddig nem ismert, és emlékezzen velünk az amerikai filmszakma egyik legnagyobb csillagára.

A film- és televíziós világ mélyen megrendült: Matthew Perry, az amerikai filmszakma egyik legismertebb és legfényesebb csillaga váratlanul elhunyt. A színészt Los Angeles-i otthonában, a jakuzzijában találták meg, csupán 54 éves volt.

Perry neve szinte egybeforrt a Jóbarátok című sorozattal, ahol az emlékezetes és humoros Chandler Bing karakterét alakította. Nem csupán a kamerák előtt volt tehetséges: a Furcsa pár című produkcióban producereként és íróként is részt vett, ezzel is alátámasztva sokoldalúságát a filmiparban.

Talán kevesen tudják, de egy évvel ezelőtt önéletrajzi könyvvel is jelentkezett, ahol őszintén beszélt szenvedélybetegségéről és a vele járó kihívásokról.

A Warner Bros. Discovery az eset kapcsán kiadott közleményében hangsúlyozta, mennyire értékes tagja volt a Warner családnak:

„Matthew nemcsak kivételes színészi tehetséggel rendelkezett, hanem hihetetlen emberi minőségekkel is. Örökké emlékezni fogunk rá.”

Rejtélyes utolsó bejegyzés

Matthew Perry az utolsó napjaiban osztott meg egy fotót követőivel az Instagramon, ahol éppen a jakuzziban pihent - ugyanabban, ahol később tragikus halálát lelte.

Ez a körülöttem kavargó meleg víz egészen különleges érzést ad. Mattman vagyok”

– írta az utolsó posztjában.

10 meglepő tény Matthew Perryről, amit talán még ön sem tudott

  1. Matthew Perry az óvodában elvesztette a középső ujja egy részét, miután a nagyapja véletlenül rácsukta az autó ajtaját Perry kezére.
  2. Édesanyja, Suzanne Marie Morrison kanadai újságíró, valamint a jelenlegi kanadai miniszterelnök, Pierre Trudeau egykori sajtótitkára.
  3. Gyermekkorában Matthew Perry élénken érdeklődött a tenisz iránt, és a juniorok között is elsőszámú játékos lett. Több interjújában is elmondta, hogy megpróbált az Államokban játszani, de a tehetsége nem volt elég jó.
  4. 1995-1996 között Matthew Perry Julia Roberts színésznővel járt, 2003-ban Lauren Graham, majd 2006-tól 2012-ig Lizzy Caplan színésznővel.
  5. 2013 májusában Perry a Fehér Ház Nemzeti Kábítószer-ellenőrzési Politikai Hivatalától megkapta a „Gyógyulás Bajnoka” díjat, amiért megnyitotta a The Perry House-t, amely egy józan életet élő otthon, amely a kaliforniai Malibuban lévő villájában található.
  6. Amikor meghallgatáson volt Chandler Muriel Bing szerepére, Matthew Perrynek nem volt szüksége forgatókönyvre, mert kívülről tudta a pilotot, mivel a meghallgatás előtt ő maga is segített barátjának ugyanebben a szerepben.
  7. Mielőtt a rivaldafénybe emelkedett volna, komoly drog- és alkoholfüggőséggel küzdött. Perry még rehabilitációs központba is bekerült, hogy leküzdje ezt a súlyos problémát. A színész később tisztázta, hogy ez nem befolyásolta különösebben a sorozatot, azonban gyakran előfordult, hogy „nagyon rossz állapotban” érkezett a forgatásra.
  8. Matthew Perry szellemessége annyira legendás, hogy még a rendezők is gyakran használták az ő gegjeit, valamint javaslatait a sorozatban, és ő volt a Jóbarátok egyetlen szereplője, akinek megengedték, hogy együtt üljön az írókkal.
  9. A Jóbarátok 2002-ben Emmy-jelölést hozott neki a Kiváló főszereplő vígjátéksorozatban kategóriában, Matt LeBlanc is versenyben volt, de Ray Romanóval szemben alulmaradt.
  10. Amikor Perry először került a People magazin címlapjára, egy példányt elküldött egyik régi tanárának, akit Dr. Webnek hívtak, és aki egyszer azt mondta, hogy soha nem fog elérni semmit, ha folyton csak viccelődik.

(Borítókép: Matthew Perry. Fotó: Getty Images)