Lando Norris, a Formula-1 királya, megválik első, saját pénzéből vásárolt kisautójától, amely első kinézetre sem egy hétköznapi jármű.

Mindenki tudja, hogy a McLaren Formula-1-es pilótája nem csak a modern technológiai csodákért rajong. Míg a garázsában van egy 765 lóerős gép, szívét egy több mint 50 éves Fiat 500 rabolta el. 

Elképzelheti, hogy míg Lando Norris az F1-es versenypályán a legmodernebb technológiájú autókkal száguld, a mindennapokban nem egyszer egy 1972-es Fiat 500-assal járt munkába. Például a Monacói Nagydíjra is ezzel az autóval érkezett. Norris sosem titkolta, mennyire kedveli ezt a kis veterán autót, sőt, csapattársa, Oscar Piastri is kipróbálta már.

De mi teszi ezt az autót ennyire különlegessé? Habár a monacói sós levegő már hagyott rajta nyomot, az eredeti világoskék, Gelato árnyalat még mindig gyönyörű. A fehér peremű felnik, karamellszínű szőnyegek és fonott ülések összhatása pedig olyan hangulatot áraszt, mintha az autó egy tengerparti kirándulásra hívná az utasokat.

Nem meglepő, hogy az elmúlt 50 évben alig 36,5 ezer kilométert tett meg a kisautó, hiszen ez egy ritka kincs, mely az 1957 és 1975 közötti időszakban gyártott Fiatok közé tartozik.

Ha Önnek megtetszett ez a különleges darab és helyet szorítana neki a garázsában, most megszerezheti. Norris a Car & Classic oldalon kínálja eladásra ezt a ritkaságot. Ha van felesleges 5,5 millió forinta, még október 31-ig licitálhat a kocsira.

(Borítókép: Lando Norris. Fotó: Getty Images)