Négy év után nemsokára véget érhet Robert De Niro zaklatási ügye, amelyben egymást pereli a színész cége valamint egykori asszisztensnője. Előbbi sikkasztással vádolja a nőt, míg utóbbi azt állítja, hogy a fizetésében nemi megkülönböztetés érte, valamint De Niro is zaklatta.

A napokban pont kerülhet annak a négy éve húzódó bírósági pernek a végére, amelyben Robert De Niro és egy egykori alkalmazottja, Graham Chase Robinson között dúl a harc. A színész Canal Productions nevű cége vádolta meg először a nőt azzal, hogy 450 ezer dollárt, mai árfolyamon 162 millió 837 ezer forintot sikkasztott, míg az egykori asszisztens többek között zaklatással gyanúsítja egykori főnökét.

Graham Chase Robinson szó szerint úgy fogalmazott a jelenleg 80 éves De Niróról, hogy „főnök a pokolból”. Elmondása alapján a színész „irodai feleségként” kezelte őt és egyebek mellett többször arra utasította, hogy vakarja meg a hátát és mossa ki az ágyneműjét. A nő továbbá állítja, hogy sokkal kevesebbet keresett a férfi alkalmazottaknál, ez alapján tehát nemi megkülönböztetés érte őt. Mindennek tetejében zaklatással vádolja Robert De Nirót, mondván, hogy nem egyszer bántó poénokkal traktálta, valamint több alkalommal is úgy érintette meg, ahogy ő nem vágyott rá. A színész a bírósági tárgyalásokon mindent tagadott, elmondása szerint sosem zaklatta egykori alkalmazottját.

Ez az egész nonszensz

– mondta De Niro, akinek a jogi csapata azzal is támadja a hölgyet, hogy állandóan a Jóbarátok című sorozatot nézte munkaidőben. Richard Schoenstein ügyvéd úgy fogalmazott: „ez a per egy kicsit olyan lesz, mint egy film”. Az esküdtszék a napokban mindkét ügyről egyszerre fog dönteni.

(New York Post)

(Borítókép: Robert De Niro. Fotó: Getty Images)