A Jóbarátok Chandlerét alakító színész még csak 54 éves volt. Matthew Perry halálhírét sokaknak még mindig nem sikerült feldolgozniuk, a legendás sorozat többi főszereplője még nem is reagált a hírre, de a színész sok barátja és kollégája megemlékezett róla, sőt nagy csatornák is búcsúztatták őt.

Sokan vártak reakciókat a halálhír bejelentése után a Jóbarátok sorozatának főszereplőitől, akik azonban eddig nem szólaltak meg az ügyben. Lehet, hogy az ikonikus sorozat szereplői egy közös megemlékezésre készülnek, azonban Lisa Kudrow – aki Phoebe Buffay karakterét alakította a sorozatban – egy közeli ismerőse elárulta a Daily Mailnek, hogy a 60 éves színésznő értetlenül áll a történtek előtt.

Ez nem tűnik valósnak és tisztességesnek sem neki, sem pedig a bandának.

Matthew végre békében volt önmagával és élete legjobb évét töltötte, mióta kiadta a könyvét. Egyszerűen élvezte az életet” – nyilatkozta Lisa Kudrow barátja és hozzátette, hogy a színésznő azon gondolkodik, hogy örökbe fogadja elhunyt kollégája kutyáját, Alfredot, akit a színész még három évvel ezelőtt vett magához.

Phobe egyik barátját, Garyt Michael Rappaport alakította, aki szerint Mattew Perry mindig kedves, menő és laza volt.

Az amerikai kultúra része vagyok, tovább fogsz élni örökké”

– írta kollégájáról a színész.

Kathleen Turner, aki a Jóbarátokban Chandler transznemű szülőjét alakította – akit Chandler a sorozatban végig „apának” hívott – a People magazinnak nyilatkozott.

„Eljött megnézni az egyik Broadway-előadásomat, és bejött a színfalak mögé. Amikor meglátott, rám kiáltott, hogy „szia, apa”, és mindenki azt gondolta, hogy ez nagyon klassz” – mesélt egy korábbi történetet a színészről Kathleen Turner és hozzátette, hogy utoljára 10 éve látta a sorozatbéli fiát, de mindig is remek humorú és nagyon nagy szívű embernek tartotta a színészt.

A Chandler édesanyját alakító Morgan Fairchild is megható üzenettel búcsúztatta Perryt.

Megszakad a szívem a 'fiam', Matthew Perry idő előtti halála miatt.

Sokkoló elveszíteni egy ilyen briliáns fiatal színészt. Szeretettel és együttérzéssel gondolok a barátaira és családjára, főleg édesapjára, John Bennett Perry-re, akivel együtt dolgoztam a Flamingo Road & Falcon Cresten” – írta X-en (korábbi Twitter).

A Jóbarátok negyedik évadában Kathy volt Chandler barátnője. A karaktert megformáló Paget Brewster összeomlott kollégájának halálhíre után és X-en írta meg gondolatait.

„Kedves volt hozzám a Jóbarátokban, és minden alkalommal az azt követő évtizedekben.

Kérlek, olvassátok el a könyvét. Ez volt az ő öröksége, hogy segítsen másokon.

Bár nem fog békében nyugodni. Már most túlságosan lefoglalja, hogy mindenkit megnevettessen odafent” – írta sorozatbéli párjáról megemlékezve.

Chandler egy másik barátnője, Janice is megemlékezett az elhunytról. A sorozat első évadában Maggie Wheeler, alakította Perry barátnőjét, aki Instagramon emlékezett meg róla.

„Micsoda veszteség. Hiányozni fogsz az egész világnak, Matthew Perry. Az öröm, amit rövid életed során oly sokaknak okoztál, tovább fog élni. Szerencsésnek érzem magam minden kreatív pillanatért, amin osztoztunk” – fogalmazott.

A színész egyik legjobb barátja, Selma Blair Instagram-oldalán búcsúztatta Matthew Perryt.

A legrégebbi barátom.

Mindannyian imádtuk Matthew Perryt, én különösen. Minden nap. Feltétel nélkül szerettem. És ő is engem. Összetörtem, megtört a szívem. Legyen az álmod szép Matty. Legyen szép álmod” – olvasható a szívszorító bejegyzésben.

Matthew Perry már nagyon korán belekóstolt a színészi szakmába és 16 évesen játszott az Egy éjszaka Jimmy Reardon életében című sorozatban, ahol Meredith Salenger volt a színésztársa.

Matthew és én 16 éves korunk óta ismerjük egymást. Ó, ember. Nincsenek szavak. Nyugodj békében édes”

– fakadt ki gyászoló bejegyzésében a színésznő.

Mira Sorvino az 1994-es Párhuzamos életek című filmben játszott együtt az elhunyt színésszel, aki Instagram-oldalán Matthew Perry saját szavaival búcsúztatta a színészt.

„Ennek a bejegyzésnek arra kell ösztönöznie mindannyiunkat, hogy tiszteljük Matthew Perry kérését és az empátia, az együttérzés és a kedvesség nagyköveteiként lépjünk fel másokkal szemben” – írta Mira Sorvino a bejegyzése mellé.

Nem a Párhuzamos életek az egyetlen film, amiben szerepelt Perry. A Media1 számolt be arról, hogy a Mozi+ november elsején műsorra tűzi 16:30-tól a 2004-es Már megint bérgyilkos a szomszédom című filmet, hogy ezzel tisztelegjenek a színész munkássága előtt.

A filmben főszerepet kap Bruce Willis is, azonban betegsége miatt a színészlegenda lánya, Rumer Willis írt róla egy 24 óráig elérhető Instagram-történetben:

Nagyon szomorú vagyok Matthew Perry halála miatt. Amikor gyerekként a forgatásokon jártam, annyira kedves, vicces és aranyos volt velem és a nővéreimmel.

Tudom, hogy sok megpróbáltatáson ment keresztül az életben, és rengeteg örömöt szerzett az embereknek humorával. Remélem, békében nyugodhat.”

Nem csak színészek emlékeztek meg Perryről. Kanada jelenlegi miniszterelnöke, Justin Trudeau gyerekkora óta ismerte a színészt.

„Matthew Perry halála sokkoló és elszomorító. Soha nem felejtem el a közös játékainkat az iskola udvarán, és tudom, hogy az emberek világszerte soha nem felejtik el az örömet, amit nekik okozott. Köszönök minden nevetést, Matthew. Szerettünk téged, hiányozni fogsz” – írta X-oldalán a politikus.

A Jóbarátok hivatalos oldala pedig a következőképpen búcsúzott a színésztől:

„Lesújtva értesültünk Matthew Perry haláláról. Ő egy igazi ajándék volt mindannyiunk számára. Együttérzésünket küldjük a családjának, a szeretteinket és minden rajongójának.”

(Borítókép: Matthew Perry. Fotó: GettyImages)