Ötvenévesen meghalt a Bűbájos boszorkák egykori sztárja, Tyler Christopher. A színész szívrohamban halt meg, ám a halálának pontos körülményeire ezidáig nem derült fény.

Nemrég a Jóbarátok című sorozat sztárjáról, Matthew Perry-ről írtuk meg, hogy holtan találtak rá a jakuzzijában október 28-án. A színész korábban függőségekkel küzdött, a halálakor 54 éves volt. 

Szintén az ötvenes éveiben járt, pontosabban az 51-et töltötte volna be november 11-én Tyler Christopher, aki kedd reggel szívrohamban vesztette életét. Bár a színészt legtöbben a General Hospital és a Days of Our Lives főszereplőjeként ismerik, 2000-ben az akkoriban egyik legsikeresebb sorozatban, a Bűbájos boszorkákban is feltűnt. A széria második évadában, a Kísért a múlt című epizódban szerepelt, amelyben Phoebe Halliwell korábbi életének démoni szerelmét alakította. Az epizódot Magyarországon 2004-ben sugározták.

„Olyan érzés, mintha összeomlana a világ. Tyler Christopher elhunyt. Csodálatos színész volt, és annyira jól szerepelt a Bűbájos boszorkák Kísért a múlt című epizódjában. Úgy emlékszem rá, mint egy kedves, aranyos lélekre. Nyugodjon békében. Részvétem a barátainak és a családjának” – búcsúzott egykori kollégájától egy szívhez szóló bejegyzésben Alyssa Milano, aki Phoebe-t alakította a Bűbájos boszorkákban. Tyler Christopher halálának hírét először a színész képviselője, Chi Muoi Lo közölte.

„Hihetetlenül megdöbbentő és lesújtó Tyler elvesztése. Nagyon tehetséges színész volt, és ami még ennél is fontosabb, nagyszerű barát. Minden együttérzésem a barátaié és családjáé, valamint mindenkié, akik szerették őt”– fogalmazott Lo. A bejelentésre Maurice Bernard, a színész General Hospitalban szereplő kollégája is reagált.

„Nagy szomorúsággal tudatjuk Tyler Christopher elhunytának hírét. Tyler ma reggel halt meg egy szívrohamot követően a San Diego-i lakásában. Tyler egy igazán tehetséges egyéniség volt, aki minden egyes jelenetében beragyogta a képernyőt, és élvezte, hogy színészi játékával örömet szerezhet a rajongóinak. Egy kedves lélek és csodálatos barát volt mindazok számára, akik ismerték. A mentális egészségért és a szerhasználat ellen folyó küzdelmek szószólója volt, aki nyíltan beszélt bipoláris depressziójáról és az alkoholfüggőségéről. Megrendültünk drága barátunk elvesztése miatt, és imádkozunk a gyermekeiért és az édesapjáért” – írta a színész.

Ünnepelt sorozatsztár

Tyler Cristopher az ohiói Wesleyan Egyetemre járt két évig, majd Los Angelesbe költözött, hogy színészettel foglalkozzon. Első szerepét a General Hospital című sorozatban kapta Nikolas Cassadine karaktereként 1996-ban, és bár kétszer is otthagyta a szériát, végleg csak 2016-ban távozott onnan. A sorozatban nyújtott teljesítményéért Daytime Emmy-díjat és négy további jelölést szerzett. 2018 és 2019 között az NBC Days of Our Lives (Életünk napjai) című szappanoperában lépett színre Stefan DiMera bőrében, amely alakításáért szintén Daytime Emmy-jelölést kapott. A Bűbájos boszorkák epizódszerepét az azt követő évben kapta, hogy 1999-ben először otthagyta a General Hospitalt. Míg a természetfeletti szériában ő alakította a démont, a magánéletben neki kellett többel is megküzdeni:

ahogy a megemlékezésében a színésztársa is megemlítette, Cristophernek bipoláris zavara volt, valamint alkoholfüggőségben szenvedett. Minderről nyíltan beszélt, hogy segíthessen a sorstársainak.

2019-ben elesett a fürdőszobájában, aminek következtében egy koponyametszeti műtéten kellett átesnie. Ezután a testvére egy állandó ápolót rendelt ki mellé, aki 2021-ig viselte a színész gondját. Addig tartott második házassága is Brienne Pedigóval, akit 2008-ban vett fel, előtte pedig Eva Longoria férje volt 2002 és 2004 között.

(Borítókép: Bűbájos boszorkák. Fotó: Northfoto)