Édesanyja biztatta a fitnesz-karrierre, az egyik legnagyobb célja pedig az volt, hogy egy nap világbajnok legyen: Nagy Viktória Zoé jelenleg 27 éves és nemrég jegyezte el a szerelme, Shane Tusup. Az amerikai edző, egykor Hosszú Katinka férje és Szabó Zsófi korábbi jegyese ma jelentette be a hírt, hogy összeházasodik a barátnőjével, akivel nagyjából egy éve alkot egy párt. Cikkünkben most mindent megtudhat a boldog aráról!

Nagy Viktória Zoé 1996. április 4-én született, Hódmezővásárhelyen nőtt fel. Már tinédzser korában kimagasló eredményeket ért el a fitnesz sport világában, illetve korábbi egyesülete, a Hód Fitness SE már akkor az egyik legszebb sportolójaként hivatkozott rá. A szépség mellé ugyanakkor hatalmas ész, szorgalom és tehetség is társult, egy korábbi cikkből ugyanis kiderül, hogy az iskolában szinte kitűnő tanuló volt, valamint 2010-ben, mindössze 14 évesen szerezte az első Európa-bajnoki címét.

Anyukám biztatott, hogy kezdjek bele [a fitneszbe], talán hatéves lehettem

– árulta el 10 évvel ezelőtt Nagy Viktória Zoé, aki a fitnesz sportágat 2003-ban kezdte versenyszerűen űzni. Azután minden idejét a tanulás és az edzés tette ki. Egyetlen dologgal maradt csak egy csöppnyi ideje foglalkozni, Daisy nevű ékszerteknősével, aki a szobájában, temérdek serleg és érem mellett kapott helyet.

„Országos versenyeken 2007 óta mindig dobogós helyezéseim voltak. Többször voltam magyar bajnok egyéniben és csapatban egyaránt. Az első Európa Bajnokságom 2009-ben volt. 2010-ben a Spanyolországban megrendezett EB-n szereztem meg az első Európa-bajnoki címemet, csapatban. A 2011 és 2012-es Európa Bajnokságon egyéniben 1., csapatban 2. helyezést értem el” – mesélte még 17 éves korában Nagy Viktória, aki a testépítő versenyzésbe is belekóstolt, mi több, rögtön elhozta az első helyezettnek járó díjat a 2012-es WBPF Európa Bajnokságról. A Világkupán 2. helyezést ért el.

„Versenyidőszakban minden nap edzek és ha tehetem futok is, hisz ez fontos a kondíció miatt. [...] A mozgás a lételemem, nélküle nem tudnám elképzelni a mindennapjaimat” – nyilatkozta 2013-ban. A hétköznapi edzéseken túl a hétvégéit is részben erősítéssel töltötte otthon, a sport és a mozgás iránti szeretete és lelkesedése pedig máig nem lankadt. Bár már tizenévesen többszörös Európa-bajnok volt, a 2012. évi Fit-Kid Európa Bajnokságon szerzett  győzelmére volt mindig is a legbüszkébb. 

A bajnoki címét egy lábtörés után sikerült megvédenie.

Azt is, mint mindent, hatalmas mosollyal az arcán tette, ugyanis a vidámságot mindennél előbbre valónak tartotta. Ha nagy ritkán akadt egy kis szabadideje, azt a barátaival vagy egy film előtt, otthon töltötte. A legnagyobb célja az volt, hogy egy nap fitnesz világbajnok legyen, amit eddig ugyan nem sikerült elérnie, de összesen 13-szor lett Európa-, és 20-szor magyar bajnok.

A világbajnoki cím megszerzésére legutóbb 2022-ben tett kísérletet Dél-Koreában, ennek apropóján ismerkedett össze Shane Tusuppal, aki vállalta a fiatal nő felkészítését. Az együtt töltött idő románccá alakult, Viktória pedig akkor is a szerelme mellett állt, amikor az megkapta a magyar állampolgárságot 2022 szeptemberében. Ezen kívül, mint az az edző Instagram-oldaláról kiderül, Tusup PR-megjelenéseit is egy ideje ő intézi.

Nagy Viktória Zoé láthatólag a mai napig hű önmagához, ahhoz a vidám 17 éves lányhoz, aki hatalmas álmokat dédelgetett. A sportkarrier mellett a szépségversenyek világába is belekóstolt, amikor idén indult a Magyarok Világszépe versenyén és bekerült a top 15 hölgy közé. Mindezen kívül a médiában is régóta jelen van, a TV2 több produkciójában is dolgozott már a háttérben, a Dancing with the Starsból például Ördög Nórával is posztolt közös képet a közösségi oldalán korábban. A sikerek mellett a szerelem is rátalált, és bár a Tusuppal közös munka nem repítette a szőkeséget a világverseny dobogójának első fokára, sokkal többet nyert egy éremnél: mint az a pár ma közzétett Instagram-posztjából kiderül, Shane Tusup a Citadellán kérte meg 8 évvel fiatalabb szerelme kezét, ott, ahol az első randevújukat töltötték.

Sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!

(Borítókép: Shane Tusup. Fotó: Czerkl Gábor/Index)