Vörös szőnyegen vonulnak, a mozivásznakról köszönnek vissza és egy világ imádja őket: a Hollywood-i hírességek és a nagy nevű sportolók az átlagemberek szerint áloméletet élnek és dollármilliárdok csücsülnek a számlájukon. Ennél azonban nem is tévedhetnének nagyobbat, sok híresség ugyanis jóval kevesebb vagyonnal rendelkezik, mint az elsőre gondolnák.

Lindsay Lohan: 500 ezer dollár (179,4 millió forint)

Szinte mindenki számára ismertek az egykor híres színésznő botrányai, korábbi drog- és alkoholproblémái. Bár egyes sztárok esetében a függőségek és a züllött életmód nem emészti fel a vagyonukat, Lindsay Lohan komoly árat fizetett: a Bajos csajok sztárjának 2012-ben zárolták a bankszámláját, így nettó vagyona 500 ezer dollárra, mai árfolyamon 179,4 millió forintra csökkent. Bár ez még így is szép összeg, közel sem akkora, mint azt sokan hiszik. Mára persze újra egyenesbe jött, köszönhetően többek között a pénzügyi szakemberként dolgozó férjének, Bader Shammasnak, a dubaji Credit Suisse nemzetközi vagyonkezelő vállalat alelnök-helyettesének.

Mike Tyson: 3 millió dollár (1,76 milliárd forint)

A mára visszavonult Mike Tyson több mint 300 millió dollárt (107 milliárd 595 millió forintot) keresett bokszolói pályafutása során. A '80-as évek vége óta azonban számos botrány kialakult körülötte: drogproblémákkal küzdött, illetve nemi erőszak miatt börtönben is ült. A pénzét úgy szórta, mintha nem lenne holnap, aminek következtében 2003-ban magáncsődöt jelentett.

Nem gondoltam volna, hogy túlélem a 30-as éveimet

– nyilatkozta a CNN Money-nak 2019-ben. A jelenleg 57 éves Tysonnak végül sikerült túljutnia élete legnehezebb szakaszain, kilábalt a csődből, és bár a vagyona elhalványul egykori gazdagságához képest, nincs oka panaszra. 

Amanda Bynes: 4 millió dollár (1,435 milliárd forint)

Amanda Bynes a reflektorfényben nőtt fel, már 10 évesen szerepelt a Sok hűhó című vígjáték-sorozatban. Tizenhárom évesen kapta meg első saját műsorát, a Nickelodeon csatornán sugárzott és a nevével fémjelzett The Amanda Show-t. A magyar közönség igazán 17 évesen ismerhette meg, amikor főszerepet játszott a 2003-as Miről álmodik a lány? című romkomban. Egy másik ismert filmje a 2010-ben debütáló Kőnnyű nőcske című alkotás.

A korán jött hírnév és a filmes sikerek után mindenki úgy hitte, hogy Bynes hatalmas sztárrá növi ki magát, ám 2013-ban nyilvánosság előtt kapott idegösszeroppanást és pszichiátriai felügyelet alá helyezték. A pénzügyeiről sem gondoskodhatott egészen 2017-ig, vagyis 31 éves koráig. 2020-ban egy divatiskolába járt, illetve egy alkalommal utalt arra, hogy hamarosan visszatér, ám ezidáig egyetlen filmben vagy sorozatban sem sem láttuk viszont.

(Borítókép: Amanda Bynes és Lindsay Lohan a Nickelodeon 2004-es, 17. Kids' Choice Awards díjátadó gálán. Fotó: Getty Images)