A 29 éves Dejan Prcic később csatlakozott a Szingli vagy Svindli műsorához, ez azonban nem jelentett számára hátrányt, ugyanis azonnal levette Tápai Andit a lábáról, sőt végül a műsort is megnyerte és elhódította Tápai Szabina testvérének szívét és a 20 millió forintos fődíjat. Bár a bádogosként dolgozó Dejan Budapestről érkezett a villába, hazai pálya számára a dubrovniki helyszín, ugyanis horvát állampolgárságú az édesapja. Komoly szándékkal érkezett a műsorba, annak ellenére, hogy korábban rosszfiúnak tartotta magát, és sok barátnőjét megcsalta.

Mit gondoltál, amikor először meghallottad a műsor alapkoncepcióját? Miért vállaltad el hívőként azt, hogy egy ilyen műsorban szerepelj?

Először, amikor lehetőséget kaptam, el sem akartam vállalni a szereplést, de már igent mondtam egy előzetes megbeszélésre, ahol aztán felvázoltak néhány dolgot részletesebben a műsorról. Keresztényként élek, és amiben hiszek, abból következik, hogy nem feltétlenül ilyen műsorokban kéne szerepelnem, emiatt volt bennem egy tartás, hogy ezt lehet nem kellene.

Aztán végül imában vittem ezt az Úr elé, ami után Ő háromszor a szívemre helyezte: „Ne félj, mert veled vagyok”. Ez megnyugvást adott nekem, és úgy voltam vele, hogy megpróbálom és elmegyek.

Miből tudtad, hogy az Úr azt üzeni neked, hogy ne félj a műsortól?

Miután befogadtad Jézus Krisztust a szívedbe, azután egy élő kapcsolat jön létre Istennel, ami miatt mindent a szívedre tud helyezni, belső szent szellemként tud szólni hozzád.

A beharangozó videódban arról beszéltél, hogy volt idő, amikor mindig a középpontban akartál lenni. Ez nem a legkeresztényebb hozzáállás.

Így van, de az még azelőtt volt, hogy megváltozott volna az életem. Körülbelül két éve találkoztam Istennel – még előtte, főleg a húszas éveim elején vágytam a folyamatos figyelemre.

Hogyan élted meg az Istennel való találkozást?

Akkor éppen egy jó párkapcsolatban éltem, jó munkahelyem volt és lényegében minden földi dolog adott volt, de mégis ürességet éreztem magamban. Egy olyan részt, ami hiányos, és amit nem tölt ki semmi olyan dolog, mint a szerelem vagy a pénz. Ezért elkezdtem keresni az okát, hogy miért érzem ezt az űrt.

Ekkor találtam rá Istenre, és azóta hiszem, hogy minden emberben van egy olyan űr, amit egyedül Isten tud betölteni.

Egy ilyen átváltozás után mi az, amit keresel egy nőben?

A hit számomra első helyen van. Ezen felül minden más múlandó.

A múltban voltak érdekesnek nevezhető hölgy ügyeid, ugyanis több barátnődet megcsaltad.

Így igaz, de ez is még a megtérésem előtt volt, inkább a középiskola tájékán volt, valamivel a húszas éveim előtt.

Hogy gondolsz most vissza ezekre az esetekre?

Amíg nem térünk meg, addig mindannyian bűnben élünk és hajszoljuk a vágyainkat.

A vágyak hajszolása volt az, ami engem is belevitt ilyen dologba.

Ilyen gondolkodásmód mellett milyen szándékkal mentél be a villába?

Volt egy elhívásszerűség, hogy nekem ott kell lennem. Úgy gondolom, hogy a televízióban nem sok olyan személy jelenik meg, aki képes értéket képviselni és közvetíteni a mai társadalom számára.

Ezért én azt éreztem, hogy nekem kell példát mutatnom, hogy igenis élnek még normális értékrenddel rendelkező emberek.

Akkor nem is volt taktikád a játékra? Nem a győzelemért mentél be, hanem csak azért, hogy példát mutass?

Amúgy sem gondolom magamat taktikusnak, a való életben és így a játékban is az őszinte egyenességre törekedtem.

Nem is érdekelt, hogy előnyt vagy hátrányt jelent-e az, hogy később csatlakozol a többiekhez a villában, csak a saját szereplésedre koncentráltál?

Így igaz. Persze, ahogy a többiek, úgy én sem tudtam, hogy mi fog a játékban várni rám, és azért egy kicsit szkeptikus is voltam, mert tartottam attól, hogy milyen társaság lesz, vagy egyáltalán a hölgyemény milyen lesz.

Ezek miatt izgultam egy kicsit, de mivel nem a saját érzéseimre bíztam magam, hanem Isten iránymutatására, így nem számított, hogy hányadikként kerülök be.

Ha már szóba került a „hölgyemény”, mi volt az első benyomásod Tápai Andiról?

Először, amikor megláttam, még a srácokkal volt. Nekem akkor még nem volt ilyen „wow” érzésem. Amikor azonban leültünk beszélgetni, és kicsikét megismerhettem a gondolkodásmódját és az értékeit, akkor láttam meg az igazi szépségét és kezdett nagyon szimpatikussá válni.

Mondtad az előbb, hogy aggódtál amiatt, hogy milyen lesz a társaság. Mit gondolsz a többi srácról? Ők azért eléggé más értékrendet vallanak magukénak, mint te.

Tényleg másképp gondolkoznak, ez igaz. Viszont az első perctől elfogadtam őket úgy, ahogy vannak. A való életben is így viszonyulok az emberekhez, és hozzájuk is szeretettel álltam.

Egy ilyen keresztény hozzáállással mit gondolsz azokról a srácokról, akik úgy jelentkeztek a műsorba, hogy van párjuk?

Mindenkinek szíve joga, hogy ki mit enged meg magának.

Nem tisztem ítélkezni mások felett, így nem török pálcát azok felett, akik ezt a műsort párként bevállalták.

Így utólag visszagondolva, újra részt vennél a műsorban?

Nem bántam meg semmit sem, ami ott történt.

(Borítókép: Tápai Andi. Fotó: Viasat 3)