Már 12 évesen gitározott, 21 évesen pedig háromszor egymás után tölti meg a budapesti Puskás Arénát a jövő évben: Azahriah szélsebesen tört a magyar zenei élet élére, most pedig az RTL Valami Amerika című sorozatában is szerepet kapott.

Azahriahot nemcsak a rajongói, de a szakmabeliek is elismerik, a tehetségét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy az eredetileg meghirdetett egy koncert helyett egymás után hármat is tart jövőre a Puskás Arénában a nagy érdeklődésre való tekintettel. A három időpont már most teltházas, a legújabb számának videóklipjét pedig egyetlen hónap alatt már közel 2 és félmillióan látták. Csak idő kérdése volt, hogy a színpadon kívül mikor tűnik fel máshol, most pedig mint kiderült, az RTL+-on szerda óta elérhető Valami Amerika című sorozatban kapott szerepet. Pontosabban önmagát alakítja majd, amint a Galaxis nevű tehetségkutató műsorban próbál bizonyítani.

„Nagy élmény volt. Jó volt egy ilyen környezetben lenni, meg látni, hogy hogyan épülnek fel az ilyen dolgok” – mondta Azahriah, akiről a sorozat negyedik részében, a tehetségkutató egyik zsűriszékében helyet foglaló Soltész Rezső is jó véleménnyel volt.

„Én láttam egy beszélgetést vele, amiben nagyon egészséges gondolkodásról adott tanúbizonyságot, tehát jó helyén van ez a dolog és azt hiszem, hogy sok mindenre alkalmas és képes is. Majd a jövő bizonyára igazolja ezt” – vélekedett Soltész, aki mellett Oroszlán Szonja, Földes Eszter és Árpa Attila tűnik fel a fiktív tehetségkutató ítészei között. Utóbbi egy ponton leküldi Azahriahot a színpadról.

Nem tudom, hogy lesz-e valaha, akinek ez bejön, de ide ez sajnos kevés

– fogalmazza meg a forgatókönyv szerint előírt kritikát a szériában önmagát alakító Árpa Attila, aki eredetileg egy sokkal hosszabb és frappánsabb sértéssel készült, miszerint olyan sztáralkatokat keresnek, akik arénákat fognak megtölteni. Az egyszer biztos, hogy ironikus bírálat lett volna, tekintve, hogy a való életben, mint azt fentebb is említettük, Azahriah háromszor egymás után fogja megtölteni a Puskást.

„Van rengeteg olyan ember, akire számíthatok, meg akik segítenek, ezért nagyon hálás vagyok” – felelte az énekes arra a kérdésre, hogy mi segít neki a hirtelen jött népszerűség feldolgozásában és abban, hogy ne szálljon el. Ugyanakkor leszögezte: igazán csak önmagán múlik, hogy hogyan tudja kezelni a sikert. „Csak én tudok megfelelő megoldást találni arra, hogy ezzel az élettel tovább élve hogyan lehet a legkomfortosabban végezni tovább azokat a mindennapi teendőket, amik eddig könnyebben mentek. Ettől függetlenül én jól érezem magam, nem visel meg úgy nagyon. Vannak pillanatok, amikor igen. Mindenkinek van rossz napja, amikor nem feltétlenül igényli a körberajongást, ettől függetlenül én tudom, hogy ez a velejárója a dolognak. Attól függetlenül, hogy azt szeretném, hogy a zeném felé irányuljon ez a rajongás, az elkerülhetetlen, hogy engem szeressenek. Ugye ezzel kötik össze azt, amit hallanak. Ezt elfogadom és ez így van jól” – hangsúlyozta Azahriah, akit többek között a Guns N’ Roses és Tenacious D nevű rockzenekar is inspirált a zenei pályán való elindulásban.

„Voltak ilyen referenciák, meg ha láttam, hogy gitárral valaki felrobbantja a színpadot, az nagyon imponált nekem és azt én is el akartam követni. A zene szeretete, meg az, hogy ráérzek arra, ha valami jó, az szerintem volt. Tehát nem érzem azt, hogy volt egy pillanat, amikor megtanultam meg elhatároztam. Azokat tudom, amikor elkezdtem gitározni, az 12 évesen volt. Elkezdtem alapokat csinálni, az 17, és akkor így fejlődött utána a dolog” – emlékezett vissza az énekes, aki nemcsak szerzi a dalait, de a hangzást is saját kezűleg keveri.

„Volt már olyan zeném, hogy egy hang volt a fejemben, egy ilyen ritmus vagy melódia. Azt feldünnyögtem hangrögzítőre, aztán hazaértem, felvettem és csináltam belőle egy zenét” – magyarázta. A 21 esztendős előadónak nemcsak a színpadon az élete a zene, előszeretettel hallgatja is a különböző slágereket. Mindenféle műfajt szeret, ebből kifolyólag a saját zenéjében előszeretettel keveri azokat. A szabadidejében sorozat- és filmnézéssel, videójátékkal, vagy barátokkal és barátnőkkel közös programokkal töltődik fel. Közös munkára is sok felkérést kap, ám csak ritkán vállal ilyesmit. A jövőben több duettet is tervez, erre magyar és külföldi lehetőségek már most adottak a számára. A színészkedést egy teljesen új élményként élte meg, a Valami Amerika című sorozatban kifejezetten izgalmas volt a számára önmagát alakítania.

„Látni azt, hogy Magyarországon is hogyan fejlődik egyre jobban az új arcokkal ez az ipar, meg úgy alapjáraton ez a színjátszás, ez érdekel ez a témakör” – tette hozzá Azahriah, aki nemcsak szereplője lesz a sorozatnak, hanem a betétdalát is ő énekli. Mint azt elmondta, a felkérést hatalmas elismerésnek vette, hiszen tudja, hogy az eddigi filmek főcímzenéi egytől egyig kultikus slágerek lettek.

„Rettenetesen menő gondolat az, hogy mindig nemcsak a közönség, hanem a szakma által is elismert előadó írja a Valami Amerika főcímzenéjét. Attila pont olyan fiú, amilyennek látszik: egy szerény, zárkózott, szakmai alázattal teli srác” – mutatott rá Ember Márk, aki színészként szintén szereplője a sorozatnak.

A Valami Amerika című szérián túl a következő időszakban több európai országban is látni lehet majd Azahriah-t, ugyanis a múlt héten indult el 10 állomásos turnéja. Többek között Angliában, Franciaországban, Ausztriában és Németországban is fellép, mindenhol teltházas koncertet ad.

(Borítókép: Azahriah. Fotó: Papajcsik Péter/Index)