Az 55 éves énekesnő rossz egészségi állapota miatt már közel négy éve nem szerepelt a nyilvánosság előtt, nemrég azonban újra láthatták a rajongók.

Céline Dion tavaly decemberben jelentette be, hogy egy ritka neurológiai betegséget, a Stiff-Person-szindrómát diagnosztizáltak nála, amely nagyon durva és erőszakos izomgörcsöket is okoz. A Stiff Person Syndrome Foundation szerint a görcsök elég erősek lehetnek ahhoz is, hogy akár csontot is törjenek.

Sajnos a görcsök a mindennapi életem minden aspektusára hatással vannak, néha nehézségeket okoznak a járásom során, és nem teszik lehetővé, hogy úgy használjam a hangszálaimat az énekléshez, ahogyan azt megszoktam.

Egy nagyszerű orvoscsoport dolgozik mellettem, hogy segítsen a gyógyulásomban, illetve a drága gyermekeim, akik támogatnak és reményt adnak nekem. Keményen dolgozom a támogató gyógytornászommal minden nap, hogy visszanyerjem az erőmet és az előadói képességemet, de be kell vallanom, hogy ez egy küzdelem volt” – nyilatkozta tavaly az énekesnő, mielőtt bejelentette volna, hogy a 2023-as tavaszi európai turnéját 2024-re halasztja.

A bejelentésen kívül azonban évek óta nem lehetett hallani az énekesnőről és semmilyen nyilvános eseményen nem mutatkozott.

„Szívszorító, hogy le kellett mondania a turnézást, de a mindennapi életét megzavaró betegség miatt sok problémával küzd. Mindent megtesz, amit csak tud, orvosokkal dolgozik, mert szeretne fellépni.

Egyáltalán nem adta fel. Reméli, hogy a betegséggel kapcsolatos összes problémáját kézben tudja tartani, hogy újra énekelhessen”

– árulták el Céline Dionhoz közel álló források a Vanity Fairnek.

Az énekesnőt azonban mindenki nagy meglepetésére egy nyilvános eseményen látták. Céline Dion három fiával, a 22 éves René-Charlesszal és a 13 éves ikrekkel, Eddyvel és Nelsonnal egy Las Vegas-i hokimeccset tekintett meg.

A fiaim és én nagyon jól éreztük magunkat a Montreal Canadiensnél a Vegas Golden Knights elleni hokimeccsük után Las Vegasban hétfő este.

Nagyon jól játszottak, micsoda meccs volt!” – írta a bejegyzéshez az énekesnő.

A gyermekek édesapja, az énekesnő egykori férje, René Angélil 2016-ban hunyt el.

(Vanity Fair)

(Borítókép: Céline Dion. Fotó: GettyImages)