A nevünk az identitásunk része. Kifejezetten igaz ez a sztárokra, akik sokszor egy újonnan kreált névvel szeretnék felhívni magukra a figyelmet.

1. Bruno Mars

A tizenötszörös Grammy-díjas amerikai énekes karrierje kezdetén döntött a névváltoztatás mellett, ugyanis nem szerette volna, ha beskatulyázzák, mint olyan előadót, aki csak spanyol és latin zenét játszik. 

A Bruno becenevet még kétévesen kapta az édesapjától, aki kedvenc birkózója, Bruno Sammartino után nevezte így.

2. Gigi Hadid

Gigi Hadid Noura Hadid néven látta meg a világot, ám édesanyja mindig is Giginek hívta, így végül a névváltoztatás mellett döntött.

3. Bella Hadid

Testvéréhez hasonlóan ő is a rövidített nevét vette végül fel. Hogy mi volt az eredeti? Isabella Khair Hadid.

4. John Legend

Ez a név nagyot üt, igaz? A John Roger Stephens viszont sokkal hétköznapibb volt, márpedig ez volt az énekes eredeti neve.

5. Jamie Foxx

Bizony-bizony, a jóképű és humoros, Golden Globe-, BAFTA- és Oscar-díjas amerikai színész sem ezzel a névvel született. Szülei az Eric Marlon Bishop nevet adták neki, amit ő változtatott meg Jamie Foxxra. 

6. Miley Cyrus

Miley Cyrus hivatalos neve Miley Hemsworth volt a Liam Hemsworth-szel kötött házassága alatt 2018 és 2020 között. Nem ez volt azonban a botrányhősnő első névváltoztatása: 2008-ban hivatalos nevét Destiny Hope Cyrusról cserélte Miley Ray Cyrusra.

7. Katy Perry

Mielőtt a világhírű énekesnő a toplisták élére tört volna Katy Perryként, keresztény jazz-zenét játszott Kathryn Hudson néven.

8. Angelina Jolie

Miley Cyrushoz hasonlóan több névváltoztatáson is átesett. 2002-ben hagyta el a Voight vezetéknevet az édesapjától való elhidegülése okán. Ezután 2014-ben változtatta meg újra a nevét, miután házasságot kötött Brad Pittel. Angelina Jolie Pitt azonban a pár 2019-es válása után ismét „csak simán” Angelina Jolie lett.

+1 Victoria Beckham

Victoriát ma már mindenki Beckhamnéként ismeri, de természetesen neki is van leánykori neve, Adams. Victoria 1999-ben ment hozzá David Beckhamhez, amikor hivatalosan felvette a Victoria Beckham nevet, amelyet azóta is használ. A kapcsolatuk előtt a Spice Girls tagjaként Posh Spice becenéven volt széles körben ismert.

(Borítókép: John Legend. Fotó: Bryan Steffy/Getty)