A Budai Vár környékén bérel luxuslakást Angelina Jolie, amíg a Maria Callas görög származású amerikai opera-énekesnőről szóló életrajzi filmjét forgatja Budapesten. A hollywoodi színésznőt a főváros több pontján is látták már, a környékén élők azonban semmilyen felhajtást nem észleltek eddig.

Angelina Jolie októberben érkezett Budapestre, hogy itt forgassa a Maria Callas világhírű opera-énekesnő utolsó, Párizsban töltött éveiről szóló filmet. A színésznőt az itt tartózkodása óta többször is sikerült lefotózni, egy alkalommal például az Operaházban, amikor Verdi Requiemjét nézte meg november 2-án. Az előadás annyira meghatotta, hogy néhány percre elérzékenyült.

Elképzelhető egyébként, hogy az Operaházban is készülnek majd filmjelenetek tekintve, hogy a következő hónapokban lesz 15 nap, amikorra nincs betervezve semmilyen előadás.

Bár az utcákon is többször megfigyelték a hollywoodi hírességet, a Blikk nemrég kiderítette, hogy a színésznő hol tartózkodik a magyar fővárosban töltött hónapokban. A napilap beszámolója szerint a Budai Vártól nem messze bérel a legfiatalabb gyermekeivel, a 17 éves Shiloh-val, valamint a 15 esztendős ikrekkel, Vivienne-nel és Knox-szal egy luxusapartmant, ahol minden kényelmi szolgáltatás a rendelkezésükre áll.

A 0-24-es portaszolgálat és személyzeti rendelkezésre állás mellett az épületben korlátlan spa és wellness-szolgáltatás érhető el.

Többek között medence, masszázs és szauna szolgálja a lakók feltöltődését, illetve van edzőterem is. Takarítást, mosást is lehet kérni, valamint szobaszerviz is segíti a lakókat abban, hogy a lehető legnagyobb kényelemben éljenek. A zavartalan nyugalomért a biztonsági szolgálat felel.

„Az épületegyüttesnek két kijárata van, az egyik egy nyugodtabb, kevésbé forgalmas mellékutcára nyílik. Ugyan az épületben van zárt garázs, Angelina Jolie minden alkalommal az utcán várja az érte érkező fekete Mercedest, amely aztán elviszi a forgatásra. A színésznő mindig a hátsó ülésen foglal helyet, miután kedvesen üdvözöli a sofőrt” – árulta el a Blikk egy informátora. A lap szerint a hollywoodi família annyira diszkréten tölti ott az idejét, hogy a környéken élők még nem is találkoztak velük, sőt semmilyen különleges felhajtásnak nem voltak tanúi.

Az ötcsillagos szállodai élményért Jolie-nak mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a több mint 200 négyzetméteres, három hálószobás lakás bérleti díja 5 ezer euró, azaz nagyjából 2 millió forint havonta.

Nem először jár Budapesten

Angelina Jolie nem először tette be a lábát a magyar fővárosba. Legutóbb 2010-ben, az akkor még romos turai kastélyban járt forgatási helyszínt keresve a rendezőként jegyzett első filmjéhez, a Vér és méz földjén című alkotáshoz, amely egy fiktív szerelmi történetet dolgoz fel a boszniai háború árnyékában. A színésznő és családja akkor egy városszéli, a nagyvilágtól viszonylag elzárt luxusvillában lakott, ugyanabban az épületben, ahol korábbi magyarországi tartózkodásukkor is megszálltak.

(Borítókép: Angelina Jolie. Fotó: Getty Images)