Vannak, akiknek egész életükben dolgozniuk kell, hogy elég pénzt keressenek a kényelmes élethez, másoknak viszont az a szerencsés helyzet jutott, hogy a világ leggazdagabb családjaiba születtek.

Az átlagemberek számára felfoghatatlan összegek állnak azoknak a sztárcsemetéknek a bankszámláin, akik mondjuk ki: beleszülettek a jólétbe. A hétköznapi emberek nagy részét kifejezetten érdekli a gazdag sztárok gyermekeinek élete, amire mi sem jobb bizonyíték, mint az amerikai Rich Kid's televíziós műsor népszerűsége. A magyarországi adaptálás – Kőgazdag fiatalok – első évada nemrég fejeződött be a TV2-n és több fronton is nagy visszhangot keltett. Bár sokszor inkább negatív, mint pozitív értelemben, a nézettségi adatai magukért beszélnek. Nézzük hát, hogy kik a leggazdagabb gyerekek a világon!

7. True Thomson

A mindössze 5 éves(!) True két jómódú szülő gyermeke: Kim Kardashian egyik testvére, Khloé Kardashian az édesanyja, az édesapja pedig Tristan Thompson, profi kanadai kosárlabdázó. Az apróság születésétől fogva celebgyereknek számít, becsült vagyona 5 millió dollárra (17 milliárd forint) rúghat.

6. North West

North West, született 2013-ban született, vagyis mindössze 10 éves, de máris hatalmas vagyonnal bír. Kim Kardashian valóságshow-sztár és Kanye West zenei mogul lánya születése óta a nyilvánosság szeme előtt éli életét. Becsült nettó vagyona 375 millió dollár (132 milliárd forint), amelybe saját, gyerekmodellként szerzett keresete is beletartozik.

5. Stormi Webster

Egy újabb sztárcsemete: Stormi Kylie Jenner és a rapper, Travis Scott elsőszülöttje. Kylie nem elég, hogy a Kardashian-családhoz tartozik, de 2019-ben megnyerte magának a legfiatalabb „önerejéből felemelkedett dollármilliárdos” címét is. Stormi a legutóbbi becslések szerint nagyjából 726 millió dolláros (256 milliárd forint) vagyonon csücsül már most.

4. Phoebe Adele Gates

Phoebe Adele Gates Bill és Melinda Gates legfiatalabb gyermeke. A most 21 éves lány kerüli a nyilvánosságot, nem sokszor szerepel kamerák előtt. A feltételezések szerint körülbelül 1 milliárd dollárt (352 milliárd forint) fog örökölni Bill Gatestől. 

3. Blue Ivery Carter

A világhírű álompár, Beyoncé és Jay-Z gyermekéről úgy tartják, hogy 1 milliárd dollárt (352 milliárd forint) kapott szüleitől. Ezzel ő az egyik leggazdagabb gyerek manapság.

2. György herceg

1 billió 54 milliárd forintos vagyonával a második helyen áll György herceg, aki jelenleg apja, Vilmos után a második a brit trónöröklési rendben. 

1. Sarolta walesi hercegnő

Vilmos walesi herceg és Katalin hercegné gyermekeit szinte az egész világ ismeri. Közülük is Sarolta hercegnő áll az első helyen hatalmas, 3,6 milliárd fontos (1 billió 570 milliárd forint) nettó vagyonával. Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy ez az összeg 12 százalékkal csökkent 2021 óta, de Sarolta még így is jócskán megelőzi idősebb testvérét, György herceget.

(pursuitst.com)

(Borítókép: Sarolta hercegnő napszemüvegben hátradőlve. Fotó: Karwai Tang/Getty)