Kautzky Armand 59. születésnapját ünnepelte, ennek kapcsán nyilatkozott őszintén a Mokka adásában.

Dancs Annamari 

Dancs Annamari és szerelme álomnászúton járt Zanzibáron, ahova a gyermekeiket is magukkal vitték. Zanzibár egy régi álma volt a családnak.

Tanulságos, lélekátmosó nyaralás és nászút volt. 

Az énekesnő számára tanulságos volt látni a vályogházakban élő helyieket, akik szerény anyagai körülményeik ellenére mennyire boldogok voltak a saját kis világukban. Hazatértükkor azon gondolkodtak, melyik életvitel működhet jobban, vagyis hogy mennyire érdemes hajtani a sikert és a pörgést, ha az egyszerűség, a természet közelsége is boldoggá teheti az embert.

A családnak számos élményben volt része, köztük esti mulatságokban és delfinekkel közös úszásban. Szerencsére az intim perceket is meg tudták élni a nászútjukon Lacival, hiszen a gyerekeik már önállóak. Feltöltődve és megújulva tértek vissza Magyarországra.

Győrfi Pál

Súlyos eset került napvilágra, aminek kapcsán az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál tisztázta a részleteket.

Mint ismert, mentősök vitték kórházba azt az idős asszonyt, aki tejföllel kezelte az égési sérüléseit. Bár az olyan hagyományos népi gyógymódok, mint az égési sebek tejföllel való kezelése nem véletlenül alakultak ki, az orvostudomány idő közben rengeteget fejlődött. Bár a tejföl hűsíteni tudja a sebet, negatív hatásai is vannak.

Gátolja a hőleadást. A hideg folyó vízzel történő hűtésnél jobbat nem tudunk tenni

– emelte ki Győrfi Pál, aki két olyan tragikus esetet is felidézett az adásban, amelyek során az érintettek népi gyógymódokat alkalmaztak, ám az rettenetes következményekkel járt. A szakember általánosságban is elmagyarázta, milyen mellékhatásokkal nézhetünk szembe később, ha nem megfelelően kezeljük az égési sebeket. Az ünnepek közeledtével a konyhai balesetek rendre megszaporodnak, így mindenkit óva intett a mentők szóvivője.

Kautzky Armand

A Jászai Mari-díjas magyar színművész nemrég 59 éves lett, ennek apropóján adott interjút a TV2 Mokka című reggeli beszélgetős műsorában november 14-én. Kautzky elárulta, hogy az eddigi életére visszatekintve azt élvezi a legjobban, hogyha minél több időt tud együtt tölteni a barátaival. Az elmúlt évek során úgy tapasztalta, hogy akárhányszor a sors ellen dolgozott, az mindig rosszul sült el, épp ezért abban hisz, hogy minden úgy jó, ahogy van.

A létünk a véletleneken múlik

– tette hozzá. Az is kiderült, hogy végigdolgozta november 12-ei születésnapját, ám élvezettel tette. A nap végén a gyermekeivel vacsorázott, akikkel nemsokára el is utazik néhány napra. „Ha kívánni lehet valamit, azt kívánnám, minden maradjon úgy, ahogy most van” – nyílt meg a színművész a műsorvezetők előtt. 

(Borítókép: Kautzky Armand. Fotó: Zih Zsolt/MTI)