A több éve húzódó drogbotrányban Árpa Attila, a híres színész, most nyilatkozott a Blikknek a Fővárosi Ítélőtábla által hozott, súlyosbított ítéletről. A színész álláspontja szerint ő ártatlan, és a bírósági döntés is ezt tükrözi, noha a nyilvánosság előtt más kép rajzolódik ki.

A magyar közélet egyik legvitatottabb ügye, Árpa Attila drogbotránya újabb fordulatot vett. A Fővárosi Ítélőtábla döntése értelmében a színészt és két művésztársát bűnösnek találták kábítószer-kereskedelem bűntettében. Az ítéletet követően Árpa Attila a Blikknek adott exkluzív interjút, ahol kifejtette álláspontját és érzéseit az ítélettel kapcsolatban.

Az első fokon kiszabott 1,5 millió forintos büntetés után a másodfokon hozott ítélet súlyosbítása jelentős meglepetést okozott. A 2023. november 14-i döntés szerint Árpát 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, míg társait különböző mértékű felfüggesztett szabadságvesztések sújtják.

Árpa Attila a Blikknek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy továbbra is ártatlannak vallja magát. 

„Lehet ezt úgy is fogalmazni, ahogy a kedves bíróság teszi, hogy védje saját magát, de lehet úgy is, hogy az ítélettel tiszta marad a priuszom, nem leszek büntetett előéletű és a pénzbüntetést is elengedték. Tehát, mint minden más, ez is nézőpont kérdése.”

– mondta Árpa Attila. Hozzátette: 

„Nem igaz, hogy elkövettem a bűncselekményt, ehhez tartom magam, ahogyan ahhoz is, hogy nem találtak nálam soha kábítószert.

Ne felejtsük el, hogy a nyomozó hatóság rengeteg törvénysértő dolgot követett el az ügyemben. Persze tudom, jogállamban élünk, ahol elsősorban a nyomozó hatóságot védik!”

– mondta Árpa Attila a Blikknek.

(Borítókép: Árpa Attila. Fotó: Kaszás Tamás/Index)