Steiner Kristóf a közelmúltban megosztotta az emberekkel a saját coming out történetét, és azt, hogy milyen volt bevallani a szüleinek, hogy homoszexuális.

Az Adom a napom című műsor vendégeként Kristóf egy teljes napot töltött a Viasat3 műsorában, majd egy élő interjúban beszélt Geszti Péterrel. A beszélgetés során többek között arról is beszélt, milyen volt neki felnőni buddhista szülők gyermekeként, és hogyan reagáltak a szülei, amikor elmondta nekik az igazságot.

Kristóf elmesélte, hogy már 18 évvel ezelőtt először vállalta fel nyilvánosan homoszexualitását, de a szülei már korábban tisztában voltak a helyzetével.

„Nekem két coming outom volt, az egyik a családomnak szólt. Nagyon fiatalon, 14-15 éves koromban mondtam el nekik. Már akkor is rendkívül fontos volt számomra a család támogatása, mert az egyik legnehezebb időszakom volt az, amikor még nem mondtam el nekik, és hazudnom kellett. Utáltam hazudni a szüleimnek” – mondta, hozzátéve: bár eltitkolta, a szülei érezték, mi zajlik, és türelmesen vártak, amíg ő kész volt bevallani.

„Az édesanyám és az apukám biztosan tudták ezt. Szerettem lányruhákban járni, és mindig is babázni akartam. Amikor elmondtam nekik, anyukám és apukám egy pillanatra megdermedtek. Érdekes módon anyum reagált nehezebben” – mondta, de hozzátette, hogy az édesanyja később elfogadta a helyzetet és jó viszonyt alakított ki az akkori partnerével is.

(Borítókép: Steiner Kristóf. Fotó: Németh Kata/Index)