Barbra Streisand nemrég megjelent memoárjában tárja fel a titkokat III. Károly királlyal fűződő viszonyáról, feltárva egy évtizedek óta rejtőzködő barátság meglepő részleteit.

Amikor a brit trónörököse, III. Károly király találkozott a hollywoodi ikonnal, Barbra Streisanddal, kevesen sejtették, hogy ez a találkozó több mint egy egyszerű udvariassági látogatás lesz. A hetvenes években, amikor Károly még Wales hercege volt, Los Angelesben találkozott Streisanddal, aki akkoriban a világ egyik legnagyobb szexszimbóluma volt.

Károly herceg fiatalkori rajongása Streisand iránt nem volt titok. A Cambridge-i Egyetemen a herceg szobájának falát egy Streisandot ábrázoló fotó díszítette. Ez a rajongás később egy személyes találkozóhoz vezetett, amely mély benyomást hagyott mindkét félben. A találkozó után a herceg és az énekesnő között szoros barátság alakult ki. Károly visszaemlékezései szerint Streisand különleges helyet foglal el emlékeiben. A közvéleményt azonban mindig is foglalkoztatta a kérdés, hogy ez a kapcsolat vajon túlment-e a barátságon.

Barbra Streisand nemrég megjelent önéletrajzi könyvében végre fényt derített erre a régóta húzódó rejtélyre. Az énekesnő elmeséli, hogy bár valóban közel kerültek egymáshoz, kapcsolatuk mindvégig baráti maradt. Streisand emlékei szerint a herceg rendkívül elbűvölő volt, de a körülöttük lévő média jelenléte miatt nem tudtak mélyebb kapcsolatot kialakítani.

Streisand egy különleges eseményre is emlékezik: beszámolója szerint egyszer meghívást kapott a Highgrove House-ba, Károly herceg otthonába, ahol a színésznő az éjszakát töltötte. Másnap reggel, amikor az ágyban reggelizett, váratlanul megzavarta őt Károly kutyája, majd maga a herceg is megjelent, ami kínos, de egyben bájos helyzetet teremtett.

Streisand és Károly kapcsolata az évek során barátságban maradt, ami a mai napig fennáll. Az énekesnő meghitt emlékeket őriz a királyról, és könyvében őszintén mesél erről a különleges kapcsolatról, amely a királyi udvar és Hollywood közötti ritka és érdekes köteléket képvisel.

(Borítókép: Barbra Streisand. Fotó: Getty Images)