A hollywoodi fényűzés és a gazdagság világában sok híresség szembesül azzal a kihívással, hogy hogyan nevelje gyermekeit úgy, hogy azok ne váljanak anyagias felnőttekké. A következő 8 híresség megosztja saját nézeteit és módszereit arról, hogyan nevelik gyerekeiket szerénységre és önállóságra.

1. Julia Roberts és Daniel Moder

Julia Roberts és Daniel Moder, akik már több mint két évtizede osztoznak az élet örömeiben és kihívásaiban, három gyermek boldog szülei. Roberts a szülőségről és annak kihívásairól így nyilatkozik: 

Semmi sem erősebb a szelídségnél.”

Hangsúlyozza, hogy a feltétel nélküli szeretet nem egyenlő az elkényeztetéssel, és büszkén jegyzi meg, hogy gyerekeik életmódja ezt bizonyítja: 

Ezt a gyerekeink tanúsítani tudják!”

2. Ashton Kutcher és Mila Kunis

Ashton Kutcher és Mila Kunis, akik mindketten szerény körülmények között cseperedtek fel, nagy figyelmet fordítanak gyermeknevelési módszereik tudatos kialakítására. Kunis szókimondóan és őszintén osztja meg nézeteiket: 

Anyának és apának van pénze, de nektek nincs. Ti nagyon szegények vagytok, és nincsen semmitek. Anya és apa az, akinek van bankszámlája.”

3. Bill Gates

Bill Gates, a technológiai világ egyik kiemelkedő alakjaként, tudatosan törekszik arra, hogy ne kényeztesse túlzottan gyermekeit. Gates filozófiája szerint elengedhetetlen, hogy gyermekei megértsék a pénz valódi értékét és a kemény munka jelentőségét, nem pedig csak a családi vagyonra támaszkodjanak. Ezen elvek mentén, Gates azt is világossá tette, hogy halála esetén gyermekei csak a vagyonának egy kis részét fogják örökölni, ezzel is biztosítva, hogy önállóan és céltudatosan alakítsák saját életüket.

4. Sting

Sting, a legendás zenész, aki jelentős vagyonra tett szert zenei karrierje során, tudatosan döntött úgy, hogy nem hagyja a teljes vagyonát gyermekeire. Azt nyilatkozta: 

Természetesen nem akarom rájuk hagyni a vagyonomat, hogy teherként nehezedjen rájuk.”

Sting büszke arra, hogy gyermekei önállóan képesek boldogulni az életben, ami a nevelési elveinek sikerét tükrözi: 

A gyerekeim ritkán kérnek tőlem valamit, és ezt nagyra értékelem, tisztelem bennük.”

5. Marie Osmond

Marie Osmond, a sikeres énekesnő, aki az évek során jelentős vagyont gyűjtött össze, nem tervezi, hogy ezt öröklés útján egyszerűen átadja gyerekeinek. Osmond világosan fogalmaz: 

Ha rájuk hagyod a vagyonodat, azzal a legnagyobb ajándékot veszed el tőlük: a munkavégzésre való képességet.” 

Ez a nézet azt mutatja, hogy Osmond számára mennyire fontos, hogy gyermekei megtanulják az önálló életvitel és a munka értékét."

6. Gordon Ramsay

Gordon Ramsay, a világhírű séf, ismert szigorú gyermeknevelési módszereiről. Ő határozottan állítja, hogy gyermekei nem élvezhetik luxuséttermei előnyeit, és a zsebpénzükért is keményen meg kell dolgozniuk. Ramsay filozófiája szerint fontos, hogy gyermekei megértsék: a gyerekeknek meg kell tanulniuk, hogy a luxus nem magától értetődő.

7. Simon Cowell

Simon Cowell, a televíziós mogul és egy 8 éves fiú édesapja, szkeptikusan áll a hagyományos öröklési gyakorlatokhoz. Cowell határozottan kijelenti: 

Nem hiszek az öröklésben. Valakire fogom hagyni a vagyonom. Talán valamilyen jótékonysági szervezetnek, ami gyerekekkel vagy kutyákkal foglalkozik.” 

8. Mark Zuckerberg és Priscilla Chan

Mark Zuckerberg, a médiamágnás, és felesége, Priscilla Chan, akiknek vagyona 57,7 milliárd dollár, azaz körülbelül 19 962 milliárd forint, úgy döntöttek, hogy a Facebook-részvényeik 99%-át nem gyerekeikre hagyják, hanem jótékonysági célokra ajánlják fel. Céljuk, hogy javítsák az életminőséget világszerte, mind az újszülöttek, mind a jelenlegi generációk számára.

Ezek a hírességek példaértékűen mutatják be, hogy a gazdagság nem szükségszerűen vezet az elkényeztetett nevelési stílushoz. Tevékenységükkel rávilágítanak arra, hogy a gyermeknevelés során a valódi értékek és elvek sokkal fontosabbak lehetnek, mint az anyagi javak. Ezáltal úttörő szerepet töltenek be, megmutatva, hogy a gazdagság és a felelős szülői magatartás kéz a kézben járhat.

Forrás: Koffer.hu

(Borítókép: Mark Zuckerberg és Priscilla Chan. Fotó: Getty Images)