A lemezlovas 62 évesen vesztette életét, pont mielőtt szombaton, Budapest 150. születésnapján megkapta volna a volna Pro Cultura Urbis díjat.

Szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt Palotai Zsolt, azaz ismertebb nevén DJ Palotai a magyar underground elektronikus zene megkerülhetetlen karaktere. A lemezlovas sokak szerint a drum and bass és a breakbeat meghonosítója volt. A DJ a rendszerváltás idején a Tilos az Á klub művészeti vezetője, 1991-től pedig a Tilos Rádió zenei főszerkesztője is volt.

Palotai pont a halála napján kapott volna Pro Cultura Urbis díjat Budapesttől a város zenei életében végzett több évtizedes munkássága, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként – jelentette be a Tilos Rádió.

A 62 évesen elhunyt zenész néhány napja az RTL-nek adott interjút, amiben a mai zenei helyzetet a rendszerváltás előtti időkhöz hasonlította és borúsan nyilatkozott a magyar zene jövőjét illetően is.

„Volt egy kimutatás, hogy mi a legnagyobb különbség a 2000-es évek zenéi meg a mostaniak között.

Hát kérlek szépen, az, hogy ma sokkal szomorúbbak a zenék. Nincs jövő. Ezt érzed.

Az ember azért ember, mert van együttműködés, de itt már semmilyen együttműködés nincs, csak a pusztítás és a düh. Mintha csak a rajongás lenne, vagy a gyűlölet. Pedig a szeretet sokkal erősebb” – fogalmazott.

(Tilos Rádió)

(Borítókép: DJ Palotai, azaz Palotai Zsolt. Fotó: Balogh Zoltán/MTI)