Az énekesnőnek sikerült megegyeznie az ügyésszel a tárgyalás előtt, ahová azért idézték be, mert 14,5 millió euró, azaz nagyjából 5,9 milliárd forintnyi adót nem fizetett be.

A barcelonai tárgyalás előtt Shakirának sikerült megegyeznie az ügyészséggel adócsalási ügyében – írta a New York Times. A kolumbiai énekesnőt azért idézték be, mert nem fizetett be 14,5 millió euró, azaz nagyjából 5,9 milliárd forintnyi adót.

A külön egyesség értelmében az énekesnő három év felfüggesztett börtönbüntetést, valamint 7 millió euró, azaz 2,5 milliárd forint büntetést kapott.

Bár eltökéltem, hogy megvédem az ártatlanságom a tárgyaláson, amit az ügyvédeim szerint megnyertem volna, végül azonban úgy határoztam, hogy a gyermekeim érdekeit tartom szem előtt, és minél hamarabb rendezem ezt az ügyet”

– nyilatkozta az egyesség megkötése után a sztár, aki hozzátette, hogy ő mindig is igyekezett példát mutatni.

Az énekesnőt még 2019-ben vádolták meg adócsalással, mivel 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt.

Shakira végig tagadta bűnösségét, de befizette a spanyol állam által követelt adót és annak kamatát 3 millió eurót, ami körülbelül 1,2 milliárd forintnak felel meg. Ezt követően idén szeptemberben ismét megvádolták őt, aminek eredménye lett a mostani egyesség.

(New York Times)

(Borítókép: Shakira a barcelonai bíróságon. Fotó: NorthFoto)