Hivatalosan is megerősítette az RTL, hogy jövőre visszatér a legkedveltebb tehetségkutató műsora, az X-Faktor. Vajon mi lesz a sorsa a csatornán idén debütált The Voice-nak?

Alig egy hete ért véget az RTL új tehetségkutatója, a Szakács Erika győzelmével zárult The Voice, és a csatorna máris bejelentette, hogy újra várja a zenei pályára vágyó tehetségeket.

A most jelentkezők jövőre ismét az X-Faktorban bizonyíthatnak.

A formátumot idén azért jegelte az RTL, mert úgy gondolták, hogy a műsor elfáradt, így az évekkel korábban először a TV2-n debütáló és összesen egy évadot megélt tehetségkutatót, a The Voice-t tűzték műsorra. Olybá tűnik, hogy a forgószékes formula az RTL-en sem aratott akkora sikert, hogy 2024-ben visszanyúljon hozzá a csatorna, így egyetlen évad után inkább leporolják a jól bevált X-et, immár a tizenkettedik alkalommal.

„Ahogy azt a korábbi sajtóhírekben jeleztük, az ország egyik legnépszerűbb tehetségkutató műsora, az X-Faktor a 2022-es évadát követően pihenőre vonult, így várható volt a visszatérése. A The Voice formátum egyelőre – ahogy az X-Faktor tavaly – pihenőre megy” – közölte az RTL Marketing és Kommunikációs Igazgatósága.

A leendő mentorok kilétét egyelőre homály fedi. Ami biztos, hogy ByeAlex tavaly végleg elköszönt a műsortól, ám Gáspár Laci, Herceg Erika és Puskás Péter visszatérésére még lehet esély. Ha így lesz, a negyedik társuk személye még titok.

A mentorok személyét illetően az adott kommunikációs időszakban tudunk információt adni

– hangsúlyozta a csatorna.

(Borítókép: RTL. Fotó: Getty Images)