Világhírnév, vörös szőnyeges partik és busás fizetség: a hollywoodi sztárokkal rengetegen cserélnének, a hírességek között azonban akadnak olyanok, akik inkább egy, a rivaldafénytől távolabbi életet választottak maguknak. Ők azok, akik kilépve a kamerák kereszttüzéből a Hollywoodban megszerzett vagyont másba fektették. Mutatjuk, ma milyen pozíciókban dolgoznak!

Macaulay Culkin

A Reszkessetek betörők című filmek sztárja a kezdeti óriási sikert követően rögös utat járt be. A hirtelen jött ismertséget nehezen dolgozta fel, így később számos függőséggel kellett megküzdenie. Miután rendbe jött, sosem tért vissza a showbizniszbe, helyette megalapította a szatirikus Bunny Ears nevű weboldalt, amelyre különböző tartalmakat és keresztpromóciókat készít. A Twitteren is számos rajongója van szellemes bejegyzései miatt.

Macaulay Culkin jelenlegi becsült nettó vagyona 15 millió dollár, mai árfolyamon 5 milliárd 196 millió forint.

Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr-t a legtöbben máig az 1997-es Tudom, mit tettél tavaly nyáron, illetve a '99-es A csaj nem jár egyedül című film szívtiprójaként ismerik. Az előbbi alkotás munkálatai során találkozott jelenlegi feleségével, Sarah Michelle Gellarral. Bár a színészkedéssel felhagyott, eleinte a showbizniszben maradt. Producerként tevékenykedett tovább, majd egy teljesen új iparágba vágta a fejszéjét: feleségével megalapította a Foodstirs nevű kulináris céget, illetve séfként kezdett tevékenykedni.

Freddie Prinze Jr. becsült nettó vagyona 19 millió dollár, vagyis 6 milliárd 583 millió forint.

Angus T. Jones

Angus T. Jones a Két pasi – meg egy kicsi című sorozatban 2003 és 2015 között 12 évadon át alakította Jake Harpert. Gyerekszínészként az első szerepét ötévesen kapta az 1999-es Simpatico című vígjáték-thrillerben, majd az évek során szerepelt többek között a Kutyafuttában, a Több a sokknál, Az őserdő hőse 2., és Az újonc című filmekben. A kelendősége ellenére T. Jones otthagyta a filmipart és a magánszektorban helyezkedett el a különböző kommunikációs szolgáltatásokat finanszírozó és gyártó Tonite multimédiás cég menedzsmentjének munkatársaként.

Angus T. Jones becsült nettó vagyona 15 millió dollár, azaz 5 milliárd 197 millió forint.

Jack Gleeson

Jack Gleesont egy világ ismerte meg, amikor az HBO Trónok harca című sorozatában Joffrey király szerepében tűnt fel. Nemcsak nemzetközi hírnevet szerzett, de a kritikusok elismerését is kivívta magának, ám ennek ellenére úgy döntött, hogy felhagy a színészettel és a tanulmányaira koncentrál. A dublini Trinity Főiskolára ment, valamint megalapította saját, Collapsing Horse nevű színházi társulatát. A visszavonulásának bejelentése óta bár nagyobb szerepben valóban nem, kisebb epizódszerepekben láthattuk, például a Netflix Szexoktatás című sorozatának utolsó, idei évadában.

Jack Gleeson becsült nettó vagyona 6 millió dollár, mai árfolyamon 2 milliárd 78 millió forint.

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar legelőször négyéves korában szerepelt az 1983-as An Invasion of Privacy című drámában. Az áttörést néhány évvel később az All My Children című sorozatban való szerepléssel érte el, a szériában Kendall karakterét alakította. Ezt követte világhírű alakítása a Buffy, a vámpírok réme című, összesen 7 évadot megélt sorozat címszereplőjeként. Bár Gellar nagy ritkán a mai napig vállal egy-egy szerepet, leginkább a férjével, a fentebb említett Freddie Prinze Jr-ral alapított életmódmárkájával van elfoglalva. A Foodstirs nevű cég középpontjában a főzés áll, a vállalat 2015-ös létrehozását követően a színésznő az első szakácskönyvét is kiadta, amely bestseller lett.

Sarah Michelle Gellar becsült nettó vagyona nem kevesebb mint 20 millió dollár, vagyis 6 milliárd 932 millió forint.

(Borítókép: Sarah Michelle Gellar és Macaulay Culkin. Fotó: Getty Images/Northfoto)