Tiger Woods, a golfozás egyik legnagyobb alakja, hosszú kihagyás és komoly műtétek után tér vissza a versenyzéshez. November 30-án a Bahama-szigeteken, az Albany Golf Clubban fogja ismét megmérettetni magát egy meghívásos tornán, amelyen a PGA Tour játékosai is részt vesznek.

Tiger Woods 2021 februárjában szenvedett súlyos autóbalesetet, amely során több helyen eltört a jobb lába és egy időre fennállt az amputáció veszélye is. A tragikus esemény után alig tíz hónappal, egy hosszú és kemény rehabilitációs programot követően Orlandóban újra golfozni kezdett.

A 48 éves, nyolcvankétszeres US Tour-győztes golfozó a balesete miatt idén áprilisban kénytelen volt visszalépni az Augusta Masters-fordulótól. Néhány nappal később New Yorkban műtötték meg a jobb lábát. Elmondása szerint Woods mostanra megszabadult a fájdalmaktól és a jobb bokája is újra stabil.

Ez a visszatérés nemcsak Tiger Woods számára jelentős, hanem a golfvilág számára is. A versenyzők és a rajongók egyaránt izgatottan várják, hogy láthassák, hogyan teljesít majd a legendás golfozó a november 30-i rangos eseményen, amely újabb fejezetet nyithat a sportoló pályafutásában.

(Borítókép: Tiger Woods. Fotó: Getty Images)