Tagadhatatlan, hogy a hírnév és a siker Hollywoodban általában korán jön. Azonban vannak olyan hírességek, akik csak a 40-es éveikben lettek népszerűek, és ezt követően jelentős hatást gyakoroltak a szórakoztatóiparra. Íme hat népszerű sztár, akik csak a 40-es éveikben váltak híressé:

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson, az ikonikus színész, bebizonyította, hogy az életkor nem akadály a hollywoodi siker elérésében. A színész karrierje igazán 42 éves korában indult be, amikor szerepet kapott a Jurassic Park (1993) című filmben. Ezt követően számos kasszasikerben tűnt fel.

Néhány említésre méltó filmje közé tartozik a Ponyvaregény (1994), a Kígyók a repülőgépen (2006) és a Bosszúállók (2012). Pályafutása során számos díjra jelölték, többek között 1994-ben Oscar-díjra is a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Burt Reynolds

A néhai Burt Reynolds az 1970-es években vált hirtelen szenzációvá a Gyilkos túra (1972) című film és a Gunsmoke TV-sorozatban nyújtott alakításainak köszönhetően. Az igazi áttörést és sztárságot azonban csak a negyvenes éveiben érte el, olyan filmekkel, mint a Smokey and the Bandit (1977), az Ágyúgolyó futam (1981) és a Boogie Nights (1997).

Burt Reynolds a hetvenes évei után is aktívan folytatta a színészeti munkát, egészen 2018-ban, 82 éves korában bekövetkezett haláláig.

Margo Martindale

Margo Martindale egy másik színésznő, aki karrierje későbbi szakaszában ért el sikereket. Évekig tartó kis szerepek és vendégszereplések után 57 éves korában kapta meg a nagy áttörést a Titkárság (2010) című filmmel. Ezután főszerepet vállalt a A törvény embere (2010–2015) sorozatban, amelyért két Emmy-díjat kapott a kiemelkedő női mellékszereplő kategóriában.

Ezen kívül olyan filmekben szerepelt, mint az Augusztus Oklahomában (2013) és a Dínó tesó (2015).

Melissa McCarthy

A tehetséges Melissa McCarthy csak negyvenes éveiben vált ismertté szélesebb körben. Karrierjét vendégszereplőként kezdte a Szívek szállodája sorozatban, de igazi áttörést 2011-ben ért el a Koszorúslányok című filmmel.

Ugyanebben az évben Emmy-díjat is nyert a legjobb női főszereplő kategóriában a Mike és Molly című sorozatban nyújtott alakításáért. Azóta a színésznő számos más sikeres filmben is szerepelt, többek között a Tammy (2014), a A kém (2015) és a Megbocsátasz valaha? (2018) című alkotásokban.

Alan Rickman

A néhai Alan Rickman egy olyan színész volt, aki 40 éves kora után ért el jelentős sikereket a szórakoztatóiparban. Leginkább a Harry Potter filmekben nyújtott, Piton professzor ikonikus alakításáról vált ismertté, de már ezt megelőzően is szerepelt számos filmben és tévéműsorban. Igazi áttörést 1988-ban, 41 évesen ért el a Drágán add az életed! című filmmel.

Ezt követően számos sikeres filmben kapott szerepet, többek között az Értelem és érzelem (1995) és az Igazából szerelem (2003) című alkotásokban, egészen 2016-ban bekövetkezett haláláig, amikor 69 éves volt.

Leslie Jones

Leslie Jones példája szemlélteti, hogy a karrier csúcspontjai nem korhoz kötöttek. Ő a 40-es éveiben érte el az áttörést, amikor 47 évesen csatlakozott a Saturday Night Live (2014–2019) csapatához. Ezt követően számos sikeres filmben szerepelt, többek között a Szellemirtók (2016) és a Angry Birds 2. (2019) című alkotásokban. 2020-ban Emmy-díjat nyert a varieté-, zenés vagy szórakoztató műsor kategóriában a Netflix Leslie Jones: Time Machine című stand-up különkiadásának kiemelkedő írásáért. Jones karrierje bizonyítja, hogy a tehetség és a kitartás bármely életkorban meghozhatja a várva várt sikert és elismerést.

(Borítókép: Samuel L. Jackson. Fotó: Getty Images)